Iwachu Kikko 1,1 liter japansk vattenkokare i gjutjärn

3,470.00kr

Detta är en magnifik japansk vattenkokare i gjutjärn tillverkad av Iwachu. En högkvalitativ tekanna tillverkad i Japan, kompatibel med alla brännare inklusive induktion.

Iwachu Kikko 1,1 liter japansk vattenkokare i gjutjärn
Iwachu Kikko 1,1 liter japansk vattenkokare i gjutjärn
Iwachu Kikko 1,1 liter japansk vattenkokare i gjutjärn
Iwachu Kikko 1,1 liter japansk vattenkokare i gjutjärn
Iwachu Kikko 1,1 liter japansk vattenkokare i gjutjärn

Här är en magnifik Japansk gjutjärnskittel tillverkad av Iwachu, DEN berömda Nambu Tekki. Används i Japan speciellt för Cha No Yu teceremonin, beredningen av matcha enligt en exakt och kodifierad ritual, detta är en äkta japansk Tetsubin. Denna modell är ett högkvalitativt verktyg som tillverkas i Japan av skickliga hantverkare (utbildade i över 10 år) och som värmer vatten över alla typer av eld. Dess traditionella sköldpaddsskalsmönster kallas ”Kikko” (亀甲) och den kommer att finnas med dig och din familj i generationer.  

Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar

Material : Oglaserat gjutjärn

Kokare kompatibel med alla brännare: Gas, el, glaskeramik, kol, induktion (med en tallriksdiameter som är anpassad till vattenkokarens botten)

Nambu Tekki, äkta japansk Tetsubin

Ursprung: Morioka – Japan

Tillverkare : Iwachu

Innehåll : 1100ml (1.1L)

Utnyttjad kapacitet max 2/3 av kapaciteten dvs. ca 0,7l.

Dimensioner : 18 x 18,5 x 16cm – Bottendiameter ca 9 cm

Vikt : 1.39 kg

Färg: Svart

Mönster: Kikko (亀甲)

Om filter

Underhålla en tekanna i gjutjärn

Unglaserad vattenkokare i gjutjärn

För kokning av tevatten

Den skrovliga ytan gör att partiklar av biotillgängligt järn kan sippra ner i vattnet under kokningen. Te gjort med detta vatten är mjukare och sötare.

Njut också av hälsofördelarna med ett järntillskott med varje kopp.

Iwachu Japanese kettle

Varje Iwachu tekanna är tillverkad i Japan och bär Iwachu-sigillet som garanterar dess överlägsna kvalitet.

Tillverkningsprocessen för en Iwachu vattenkokare tar cirka 3 veckor:

  • Förbereda formen för hand och sedan hälla flytande järn

  • Kamayaki-teknik : Gjutjärn, som är benäget att rosta (jap.鋳鉄, chūtetsu), genomgår en oxiderande bränning vid 800°C. Tillåter dess aktivering, naturligt skydd.

  • Mögel brutet, vattenkokare rengjord

  • Jämna kanter trimmade med en slipmaskin

  • Invändigt behandlad med traditionell japansk urushilack

  • Svart silikonfärg med hög temperatur (Kuro yakitsuke 黒 焼 付.) som bränts på ytan av Tetsubin

  • Kvalitetskontroll vid varje tillverkningssteg och före förpackning

Anvisningar för användning

– ALDRIG ALDRIG värma en gjutjärnsgryta tom

Först fyller du tetsubin med vatten.

– Häll inte kallt vatten i en het vattenkokare

Den termiska chocken kan orsaka oåterkalleliga skador, även på gjutjärn av bästa kvalitet.

– Fyll inte vattenkokaren till mer än 2/3

I annat fall kan det kokande vattnet rinna över.

– Värm på låg värme (undvik termisk chock).

KOMPATIBEL MED mikrovågsugn

När vattnet har sjudit i 1 minut kan du hälla det i tekannan. För att dra nytta av alla fördelar med gjutjärn och vatten som är rikt på biotillgängligt järn ska du låta vattnet sjuda mycket försiktigt i 30 minuter i Tetsubin.Se till att vattenvolymen är tillräcklig så att vattenkokaren inte värms upp tom!

Ratten och locket kan bli mycket varma. Se upp för skållande ånga som plötsligt kan komma ut när locket tas bort.

För att hälla det heta vattnet, lägg en tjock trasa över locket eller använd en pince,  praktisk!

– Låt inte tetsubinen vila på elden 

för att förhindra att den värms upp tom.  

Om du bereder en infusion direkt i vattenkokaren, kommer färgen att bli mörkare (normal ofarlig reaktion).

– Töm vattenkokaren helt, låt torka utan lock

Låt inte vattnet svalna i vattenkokaren.

– Rengör inte insidan

Skölj endast med rent vatten.

Iwachu Kikko 1,1 liter japansk vattenkokare i gjutjärn
Iwachu Kikko 1,1 liter japansk vattenkokare i gjutjärn

3,470.00kr

3,470.00kr