Iwachu hästkokare i gjutjärn 1,5 liter

3,702.00kr

Vi presenterar den berömda Nambu Tekki i gjutjärn från Iwate. Det är en Iwachu-vattenkokare i gjutjärn, tillverkad av Japans ledande tillverkare av tekannor i gjutjärn.

Iwachu hästkokare i gjutjärn 1,5 liter
Iwachu hästkokare i gjutjärn 1,5 liter
Iwachu hästkokare i gjutjärn 1,5 liter
Iwachu hästkokare i gjutjärn 1,5 liter
Iwachu hästkokare i gjutjärn 1,5 liter

Här är den berömda Iwate Nambu Tekki, Iwachu Cast Iron Kettle tillverkad av den berömda japanska tillverkaren : oglaserat gjutjärn, stor kapacitet och utmärkt kvalitet. Den kommer att hålla hela livet för dig och dina efterkommande, vilket gör den till en bestående gåva!

Snabb leverans i Frankrike – I hemmet inom 3 till 5 arbetsdagar

Material: Oglaserat gjutjärn

Kokare kompatibel med alla brännare: Gas, el, vitrokeramik, stekpanna, induktion (om hällens diameter matchar vattenkokarens basdiameter)

Ursprung : Morioka – Japan

Tillverkare : Iwachu

Kapacitet : 1500ml (1.5L)

Utnyttjad kapacitet 1/2 till 2/3 av kapaciteten dvs. 0,75l – 1l.

Färg : Svart

Utan filter

Underhåll av vattenkokare i gjutjärn

Unglaserad vattenkokare i gjutjärn

För kokning av tevatten

.

Den skrovliga ytan gör att biotillgängligt järn kan sippra in i vattnet under kokningen. Te gjort med detta vatten är sötare.

Njut också av hälsofördelarna med ett järntillskott med varje kopp.

Iwachu japansk vattenkokare

Varje Iwachu tekanna och vattenkokare är tillverkad i Japan och bär Iwachu-sigillet som garanterar dess överlägsna kvalitet.

Tillverkningsprocessen tar cirka 3 veckor:

  • Framställning av formen för hand och därefter gjutning av flytande järn

  • Kamayaki-teknik : Gjutjärn, som är benäget att rosta (jap.鋳鉄, chūtetsu), genomgår en oxiderande bränning vid 800 °C. Tillåter dess aktivering, ett naturligt skydd.

  • Mögel brutet, vattenkokare rengjord

  • Jämna kanter trimmade med en slipmaskin

  • Invändigt behandlad med traditionell japansk urushilack

  • Svart silikonfärg med hög temperatur (Kuro yakitsuke 黒 焼 付.) som bränts på ytan av Tetsubin

  • Kvalitetskontroll vid varje tillverkningssteg och före förpackning

Anvisningar för användning

– ALDRIG ALDRIG värma en gjutjärnsgryta tom

Först fyller du tetsubin med vatten.

– Häll inte kallt vatten i en het vattenkokare

Den termiska chocken kan orsaka oåterkalleliga skador, även på gjutjärn av bästa kvalitet.

– Fyll inte vattenkokaren mer än 2/3

I annat fall kan det kokande vattnet rinna över.

– Värm på låg värme (undvik termisk chock).

Inte kompatibel med mikrovågsugn

När vattnet har sjudit i 1 minut kan du hälla det i tekannan. För att dra nytta av alla fördelar med gjutjärn och vatten som är rikt på biotillgängligt järn ska du låta vattnet sjuda mycket försiktigt i 30 minuter.Se till att det finns tillräckligt med vatten så att vattenkokaren inte kokar tom!

Knoppen och locket kan bli mycket varma. Se upp för skållande ånga som plötsligt kan komma ut när locket tas bort.

För att hälla av det heta vattnet, lägg en tjock trasa över locket eller använd en pince,  praktiskt!

– Låt inte tetsubinen vila på elden 

för att förhindra att den värms upp tom.  

Om du bereder en infusion i vattenkokaren, kommer dess färg att bli mörkare (normal ofarlig reaktion).

– Töm vattenkokaren helt, låt torka utan lock

Låt inte vattnet svalna i vattenkokaren.

– Rengör inte insidan

Skölj endast med rent vatten.

Iwachu hästkokare i gjutjärn 1,5 liter
Iwachu hästkokare i gjutjärn 1,5 liter

3,702.00kr

3,702.00kr