Detta Coffret Matcha Bio till (s’)erbjudande består av 2 burkar frystorkad japansk matcha, vanlig och körsbärsblad (Sakura), presenterade i pinnar för att upptäcka matcha och enkelt njuta av den var som helst, utan behov av en visp. Tack vare den innovativa tillverkningsprocessen har denna äkta japanska matcha av högsta kvalitet behållit all sin bitterfria smak och alla sina fördelar. De vackra teburkarna i metall med dubbla lock är Sakura (= körsbär) på tårtan och kommer att vara mycket användbara för att bevara aromerna från alla dina lösa teer.
Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar
Ursprung : Uji – Japan
Ingrediens:
Pure Matcha: ekologiskt grönt te
Matcha Sakura: Ekologiskt grönt te, dextrin, ekologiskt körsbärsbladspulver
Kvantitet : 20 dospåsar dvs. 30g (2 lådor med 10 dospåsar à 1,5g)
Provningsråd :
Kallt eller varmt vatten vid 80°C
Den här frystorkade Matcha kan tillagas på flera sätt, alla mycket enkla: i en kopp. i en flaska eller termos eller i en klassisk tekanna.
Provning av frystorkad ekologisk Matcha i en kopp
1 påse att spädas med en enkel sked i en kopp med 100 till 300 ml varmt (80°C) eller kallt vatten enligt din smak.
Prova frystorkad ekologisk Matcha i en termos eller flaska
Du är ute på ett äventyr när du avnjuter din matcha i en nomad tekanna!Häll innehållet i stickan i en gourd, termos eller en enkel glasflaska (vi gillar inte plast, men det funkar också). Stäng flaskan. Skaka i några sekunder. Färdig att använda!
Hitta mer :
Te från Japan – Uji
Från det japanska gröna teets födelseplats, en avlägsen stad på den sydöstra gränsen till staden Kyoto, kommer teodlare att lära dig om färskt Uji-te och alla dess sorter.
Japansk matcha
Matcha kommer från samma växt som alla riktiga teer: Camellia sinensis. Cirka sex veckor före skörden täcks tefälten ovanifrån för att minska mängden solljus och därmed fotosyntesen. Tebladen producerar sedan ökande mängder klorofyll och aminosyror, och koncentrerar specifika molekyler (glutamater) som ger matcha dess intensiva umamismakprofil.
De yngsta och grönaste delarna av växten plockas, ångas, torkas noggrant, sorteras, rensas och avvevas. Bladen som passerar genom denna rigorösa process kallas tencha, förvaras sedan i kylskåp och mals till mycket fint pulver som kallas matcha. Från denna malningsprocess har matcha 抹 茶, bokstavligen ”malet te”, fått sitt namn.
Frystorkad matcha
Tack vare en innovativ process för frystorkning av ekologiskt grönt te från Uji, kommer denna matcha i form av extremt fina gröna tepulverpinnar som har behållit intakta smaker och fördelar med en japansk matcha av hög kvalitet.
Frystorkning (kryodessiccation), en kombination av kyla och vakuum, gör att en tidigare frusen produkt kan torkas genom sublimering (isen elimineras i form av ånga utan att passera genom det flytande tillståndet så utan att skada materialet).
Det finfördelade matchapulvret och dess extremt låga fuktinnehåll innebär att det kan lagras i flera månader medan de aktiva ingredienserna i det gröna teet med dess många fördelaktiga egenskaper hålls intakta, men också löses utan behov av en chasen-visp : praktisk konsumtion på språng!
Te och växter från Japan:
Sedan kärnkraftsolyckan i Fukushima den 11 mars 2011 har te och växter från Japan varit föremål för särskild uppmärksamhet för att garantera en hälsosam och riskfri produkt för älskare av dessa fantastiska teer. De olika analyser som genomförts under senare år har inte visat på några särskilda problem.
Efter katastrofen vidtog Japan ett antal åtgärder (provisoriska regleringsvärden, övervakning av jordbruksprodukter och livsmedel, dekontaminering av jordbruksmark etc.). Denna övervakningsplan är fortfarande i kraft och analysresultaten uppdateras regelbundet: http://www.mhlw.go.jp/english/topics/2011eq/index_food_radioactive.html