Detta Organic Matcha Tea Gift Set är perfekt för att enkelt upptäcka en autentisk och välsmakande japansk matcha utan piskan. Denna innovativa frystorkade form, som presenteras ren i små kuber eller med körsbärsblad (Sakura) i pinnar, har behållit all sin bitterfria smak och alla sina fördelar. A must-have gift box!
Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar
Ursprung: Uji – Japan
Ingrediens:
Koro Koro Matcha: Ekologiskt grönt te
Matcha Sakura: Ekologiskt grönt te, dextrin, ekologiskt körsbärsbladspulver
Kvantitet :
Kor Koro Matcha: 1 förpackning med 30 kuber om 0,3g
Matcha Sakura : 1 ask med 10 påsar à 1,5 g
Smakrekommendationer:
Vatten kallt eller varmt vid 80°C
Den här frystorkade Matcha kan tillagas på flera sätt, alla mycket enkla: i en kopp. i en flaska eller termos, i en klassisk tekanna.
Provning av frystorkad ekologisk Matcha i en kopp
1 eller 2 kuber, eller 1 påse att spädas med en enkel sked i en 100 till 300 ml kopp varmt (80°C) eller kallt vatten enligt din smak.
Provning Frystorkad ekologisk matcha i termos eller flaska
Du kan njuta av din matcha i en nomadisk tekanna! Placera 4 till 5 kuber eller häll innehållet i stickan i en gourd, termos eller till och med en glasflaska (vi gillar inte plast, men det fungerar också). Stäng. Skaka i några sekunder. Den är redo att användas!
Prova Koro Koro Matcha direkt i munnen
Experter eller amatörer som letar efter en explosion av smaker kommer att få en upplevelse. Utan vatten, placera 1 kub under tungan och låt den lösa sig tyst för att fullt ut uppskatta den vegetabiliska smaken av det gröna teet. Denna metod är den som bäst låter dig smaka den berömda umamismaken som är typisk för matcha-te av hög kvalitet.
Hitta mer :
Te från Japan – Uji
Från det japanska gröna teets födelseplats, en avlägsen stad vid den sydöstra gränsen till staden Kyoto, lär teproducenterna dig om färskt Uji-te och alla dess sorter.
Japansk matcha
Matcha kommer från samma växt som alla riktiga teer: Camellia sinensis. Cirka sex veckor före skörden täcks tefälten ovanifrån för att minska mängden solljus och därmed fotosyntesen. Tebladen producerar sedan ökande mängder klorofyll och aminosyror, och koncentrerar specifika molekyler (glutamater) som ger matcha dess intensiva umamismakprofil.
De yngsta och grönaste delarna av växten plockas, ångas, torkas noggrant, sorteras, rensas och avvevas. Bladen som passerar genom denna rigorösa process kallas tencha, förvaras sedan i kylskåp och mals till mycket fint pulver som kallas matcha. Från denna malningsprocess har matcha 抹 茶, bokstavligen ”malet te”, fått sitt namn.
Frystorkad matcha
Tack vare en innovativ process för frystorkning av ekologiskt grönt te från Uji, kommer denna matcha i form av små kuber med extra fint grönt tepulver som har behållit intakta smaker och fördelar med en japansk matcha av hög kvalitet.
Frystorkning (kryodessiccation), en kombination av kyla och vakuum, gör att en tidigare frusen produkt kan torkas genom sublimering (isen elimineras i form av ånga utan att passera genom det flytande tillståndet så utan att skada materialet).
Matcha utan visp
Det erhållna matchapulvrets finhet och dess extremt låga fuktinnehåll innebär att det kan förvaras i flera månader medan de aktiva principerna för grönt te med dess många fördelaktiga egenskaper hålls intakta, men också upplösning utan behov av en chasen-visp : praktisk, on-the-go konsumtion!
Teer och växter från Japan :
Sedan kärnkraftsolyckan i Fukushima den 11 mars 2011 har teer och växter från Japan varit föremål för särskild uppmärksamhet för att garantera en hälsosam, riskfri produkt för älskare av dessa fantastiska teer. De olika analyser som genomförts under senare år har inte visat på några särskilda problem.
Efter katastrofen vidtog Japan ett antal åtgärder (provisoriska regleringsvärden, övervakning av jordbruksprodukter och livsmedel, dekontaminering av jordbruksmark etc.). Denna övervakningsplan är fortfarande i kraft och resultaten av analyserna uppdateras regelbundet: http://www.mhlw.go.jp/english/topics/2011eq/index_food_radioactive.html