Den här tekannan i gjutjärn är den Iwachu Nambu Tekki allra bästa. Det är en emaljerad japansk tekanna i gjutjärn med stor kapacitet och exceptionell kvalitet, prydd med det berömda arare-motivet och tillverkad av äkta japanska hantverkare från Iwachus gjuteri. Titeln hantverkare är en prestigefylld utmärkelse som erhålls efter 10 till 15 års erfarenhet och utbildning. Kaffe- och guldfärgen på denna kyusu tetsubin ger den en trendig, tidlös antik stil. A top-of-the-range teapot.
Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar
Material : Emaljerat gjutjärn
Tillverkare : Iwachu
Origine : Morioka – Japan
Kapacitet : ca 1000ml (1L) – 4 till 10 koppar beroende på deras kapacitet
Färg :Antikbrun och guld
Modell : Nanbu Arare
Filter : Rostfri stålkorg, löstagbar
Underhåll av en tekanna i gjutjärn
Läs mer:
Enamellerad tekanna i gjutjärn
Gjutjärn, perfekt för att lagra värme snabbt och avge den på ett harmoniskt sätt.
Invändig emaljbeläggning, helt säker för din hälsa.
Nanbu-Tekki
Nanbu-Tekki är namnet på Nanbu (南部鉄器) gjutjärnsföremål. Tillverkades första gången på 1600-talet, när hantverkare från Kyoto bjöds in till Morioka i Iwate prefektur. Sedan dess har Nanbu-Tekkis betraktats som Japans finaste gjutjärnsprodukter. Mästarnas färdigheter har förts vidare från generation till generation.
Kamayaki-teknik
Gjutjärn, som är rikt på järn, är normalt benäget att rosta (chūtetsu, 鋳鉄). Tack vare bränning vid 800°C och användning av den speciella Kamayaki-tekniken oxideras och ”aktiveras” järnet och får ett naturligt skydd mot rost.
Japansk Iwachu tekanna
Varje Iwachu tekanna är handgjord i Japan och bär deras sigill som garanterar den överlägsna kvaliteten.
Tillverkningsprocess på ca 3 veckor:
Förberedelse av formar
Gjutning av flytande järn
Inre/yttre formar bryts, tekanna rensas
Jämna kanter trimmas med slipmaskin
- ./p>
Invändigt emaljerat / utvändigt målat
Overskottsfärg avlägsnad, färg patinerad med torr trasa
Kvalitetskontroll i varje steg och före packning.
Arare tekanna i gjutjärn
Mönstret på denna tekanna kallas Arare, vilket betyder ”hagel” på japanska. Prickarna är omsorgsfullt skapade för hand i den form som användes för att tillverka den.
Tekanna i gjutjärn på vilken eld?
Detta är en tekanna i gjutjärn (inte en vattenkokare) som inte är avsedd att vara i direkt kontakt med värmekällan. Emaljen kommer att kunna tåla mer avlägset liggande värme utan hinder, via en tekanna-spis.
Om emaljskiktet skulle skadas (felaktig användning) är gjutjärnet av oklanderlig kvalitet. Järnpartiklar som sannolikt kommer i kontakt med vattnet i avsaknad av emalj och absorberas av våra kroppar är ofarliga för hälsan.
Avtagbart filter i rostfritt stål
Passar för alla infusioner. Begränsa användningen av sura frukter som skulle skada emaljen på lång sikt.
Första användningen av tekannan:
Skölj den 3 till 4 gånger med sjudande vatten. Torka av utsidan och insidan med en torr trasa.
Användning av tekannan i gjutjärn:
VIKTIGT: Värm inte vatten direkt i tekannan. GÅR INTE att använda i mikrovågsugn eller diskmaskin. Använd inte tvättmedel.
1) Koka upp vattnet (kastrull/vattenkokare)
2) Häll lite kokande vatten i tekannan, skaka den försiktigt (vattnet kommer i kontakt med sidorna).
3) Kasta bort vattnet
Förfarandet utförs innan tebladen läggs i, de får därmed en mild fuktig värme.
4) Koka upp vattnet (helst filtrerat eller med låg mineralhalt) till önskad temperatur (beroende på vilket te som tillagas)
5) Placera tebladen ( 2 till 2,5 g, ungefär en sked per kopp) i infusionsbehållaren som placeras i tekannan. Häll i vattnet
6) Låt dra under lämplig tid (beroende på teet)
7) Ta bort infusionsbehållaren, njut