Vår Matcha Yuzu Organic är en kombination av japanskt matcha-te av hög kvalitet som odlas i Uji och yuzu-citronpulver.Detta matcha-te, som kan tillredas på några sekunder utan visp, är resultatet av en innovativ frystorkningsprocess som ger ett ultrafint pulver som kan förvaras i flera månader tack vare mycket låg restfuktighet, samtidigt som alla fördelar och den bitterfria smaken av högkvalitativ Uji-matcha bevaras. Dessa ultrapraktiska pinnar kommer att följa dig överallt och den magnifika metallburken med dubbla lock kommer att bevara aromerna från dina lösa teer under en lång tid.
Ursprung: Uji – Japan
Ingredienser: Ekologiskt grönt te, dextrin, ekologiskt yuzu citronpulver
Kvantitet : 10 påsar à 1,5 g dvs. 15 g
Smakrekommendationer:
Vatten kallt eller varmt vid 80°C
Den här frystorkade Matcha kan beredas på flera sätt, alla mycket enkla: i en kopp, flaska eller termos.
Prova Matcha Ekologisk Yuzu i en kopp
1 påse att späda ut med en enkel sked i en kopp med 100 till 300 ml varmt (80°C) eller kallt vatten enligt din smak.
Provning Matcha i termos eller flaska
Du kommer att få uppleva ett äventyr när du njuter av din matcha i en nomadisk tekanna!Häll innehållet från en pinne i en kalebass, termos eller enkel glasflaska (vi gillar inte plast, men det funkar också). Stäng flaskan. Skaka i några sekunder. Redo att köra!
Få reda på mer :
Te från Japan – Uji
Från det japanska gröna teets födelseplats, en avlägsen stad på den sydöstra gränsen till staden Kyoto, kommer teproducenter att lära dig om färskt Uji-te och alla dess sorter.
Japansk matcha
Matcha kommer från samma växt som alla riktiga teer: Camellia sinensis. Cirka sex veckor före skörden täcks tefälten ovanifrån för att minska mängden solljus och därmed fotosyntesen. Tebladen producerar sedan ökande mängder klorofyll och aminosyror, och koncentrerar specifika molekyler (glutamater) som ger matcha dess intensiva umamismakprofil.
De yngsta och grönaste delarna av växten plockas, ångas, torkas noggrant, sorteras, rensas och avvevas. Bladen som passerar genom denna rigorösa process kallas tencha, förvaras sedan i kylskåp och mals till mycket fint pulver som kallas matcha. Från denna malningsprocess har matcha 抹 茶, bokstavligen ”malet te”, fått sitt namn.
Frystorkad matcha
Tack vare en innovativ process för frystorkning av ekologiskt grönt te från Uji, kommer denna matcha i form av extra fina gröna tepulverpinnar som har behållit intakta smaker och fördelar med en japansk matcha av hög kvalitet.
Frystorkning (kryodessiccation), en kombination av kyla och vakuum, gör att en tidigare frusen produkt kan torkas genom sublimering (isen elimineras i form av ånga utan att passera genom vätsketillståndet så utan att skada materialet).
Det finfördelade matchapulvret och dess extremt låga fuktinnehåll innebär att det kan lagras i flera månader medan de aktiva ingredienserna i det gröna teet med dess många fördelaktiga egenskaper hålls intakta, men också löses utan behov av en chasen-visp : praktisk konsumtion på språng!
Te och växter från Japan:
Sedan kärnkraftsolyckan i Fukushima den 11 mars 2011 har te och växter från Japan varit föremål för särskild uppmärksamhet för att garantera en hälsosam och riskfri produkt för älskare av dessa fantastiska teer. De olika analyser som genomförts under senare år har inte visat på några särskilda problem.
Efter katastrofen vidtog Japan ett antal åtgärder (provisoriska regleringsvärden, övervakning av jordbruksprodukter och livsmedel, dekontaminering av jordbruksmark etc.). Denna övervakningsplan är fortfarande i kraft och analysresultaten uppdateras regelbundet: http://www.mhlw.go.jp/english/topics/2011eq/index_food_radioactive.html