Den här lilla Kinesiska tekannan är ideal för att dricka ditt te på Gong-Fu Cha.Den är tillverkad av Yixing-lera, den berömda lätt porösa kinesiska jorden som absorberar och återställer teets aromer över tid och sublimerar dess smak när du brygger. Du behöver bara använda den här lilla, platta tekannan till en enda typ av te. Om du planerar att ge bort denna tekanna i present bör du veta att den kommer att levereras i en vacker presentförpackning.
Material: Lergods – lergods
Ursprung: Yixing (Kina)
Innehåll: 165ml (0,165L)
Mått : 15 x 5,5cm
Färg : Röd
Filter: Lera, 7-hålstyp, inbyggd i tekannan framför pipen
Tillverkad: för hand
Verkstad: Wuwang
Leverans 2 till 4 veckor
Få reda på mer om produkten
Yixing tekanna
Yixing tekannan i lera anses av vissa teälskare vara tekannornas drottning och är en så kallad minnestekanna. Leran som den är tillverkad av är något porös, så tanninerna i det infunderade teet kommer gradvis att ackumuleras i leran under infusionerna och gradvis berika smaken av teet när de frigörs. Det är därför du bör reservera en Yixing tekanna för bara en typ av te (en familj av Oolongs, till exempel), eller till och med, enligt purister, bara ett te.
För första användningen måste du ”döpa” din tekanna med det te du har valt för den. Denna process kallas ”potting your teapot”, ta reda på hur.
Yixing tekannor tillverkas för hand och drejas inte på en drejskiva. Den hårda leran hamras med en tung träklubba för att bilda en platta, tekannans kropp tillverkas sedan med tre grundläggande tekniker: pressgjuten, vikt eller plattgjuten. Specialverktyg av trä, bambu, metall och horn, som skapats under århundraden, används under Yixing-tekannans tillverkningsprocess.
Handgjord tekanna
Varje tekanna är unik. Små skillnader kan därför observeras jämfört med bilderna, när det gäller graveringarna eller färgen, vilket beror på typen av skärm och ljuset.
Varning
keramikäven av bästa kvalitet, är ett material som är känsligt för termisk chock vilket kan göra att det spricker:
– Värm tekannan med varmt vatten innan du häller kokande vatten i den
– Placera aldrig en fortfarande varm tekanna direkt under kallt vatten