Gaiwan tekanna i porslin 150 ml

917.00kr

En förtjusande Gaiwan tekanna i porslin, ett vardagsföremål utan minne, så att du kan njuta av alla dina teer som hundratals miljoner kineser.

Gaiwan tekanna i porslin 150 ml
Gaiwan tekanna i porslin 150 ml
Gaiwan tekanna i porslin 150 ml
Gaiwan tekanna i porslin 150 ml
Gaiwan tekanna i porslin 150 ml

Ljuva Porslinstekannan Gaiwan, ett vardagsföremål för att njuta av te som miljontals kineser, i en lyxig version. Porslin, ett material utan minne, gör att du kan använda din gaiwan för alla typer av te. Detta magnifika konstföremål pryds av den berömda Förbjudna staden i Peking och finns i två färger, liksom den matchande koppen och kannan.

Material: Terrakotta – Keramik – Porslin

Ursprung: Kina

Innehåll: Gaiwan 150 ml (0,15 L) – Pichet 200 ml (0,5 L) – Gaiwan 150 ml (0,5 L) – Pichet 200 ml (0,5 L).15L) – Pichet 200ml – Tasse 100ml

Dimensioner : voir photo

Färg : Vit eller Blå, guldmotiv

Om filter: locket fungerar som ett filter

Leverans 3 till 4 veckor

Lär dig enkelt hur du använder en gaiwan

 

Få reda på mer om produkten:

Gaiwan: liten behållare för bryggning av te.

Teapot betyder ”skål med lock” på kinesiska. Används i Kina sedan Ching-dynastin (1644-1912). En gaiwan (uttalas gaïwan) är tillräckligt liten för att greppas med en hand.

Fördelar med en gaiwan

Med en gaiwan kan tebladen återinfuseras flera gånger.

Perfekt för flera infusioner, oftast för oolong, grönt, vitt och pu erh-te. Svart te (”rött te” i Kina) är mindre benägna att behålla sin smak under flera infusioner.

Med en gaiwan kan du kontrollera infusionen.

När bladen flyter fritt i gaiwan kan du beundra dem när de släpper ut sin smak och bättre bedöma när du ska stoppa infusionen.

Använda din gaiwan

Lägga tebladen i skålen.

Mängden varierar beroende på teets styrka, gaiwanens storlek och din personliga smak. I allmänhet ska du använda mer än i en tekanna och brygga under kortare tid.

Lägg i det heta vattnet

Temperaturen varierar beroende på vilken typ av te det är. Använd locket för att röra om i bladen.

Sätt tillbaka locket på koppen

När infusionen är klar (mellan 10 sekunder och några minuter). Luta locket så att det står lite snett. Det ska finnas en öppning som är tillräckligt stor för att vattnet ska rinna ut och tillräckligt liten för att bladen inte ska komma ut.

Håll i Gaiwan.

Experimentera för att hitta den metod som känns mest naturlig för dig. Använd tummen och långfingret för att hålla i den utsvängda kanten på skålen. Använd sedan pekfingret, eller indexleden, för att hålla locket stadigt på plats. Du kommer att bränna fingrarna en eller två gånger innan du lyckas, det är helt normalt!

Häll teet från gaiwanen i en kopp.

Håll gaiwanen stadigt, luta den mot din kopp eller en kanna om du vill servera flera personer med en jämn bryggning. Gör detta med tillförsikt, teet kommer att hällas försiktigt. Skaka gaiwanen några gånger för att se till att all vätska har kommit ut. Om du lämnar kvar något te i den kommer det att fortsätta bryggas och smaka bittert.

När du är klar tillsätter du mer hett vatten och brygger bladen igen.

Gaiwan tekanna i porslin 150 ml
Gaiwan tekanna i porslin 150 ml

917.00kr

917.00kr