Yixinglera är naturligt vit till färgen, visste du det? Detta är en vacker Chinese Collection Teapot tillverkad av naturlig, ofärgad Yixing-lera, den berömda lätt porösa leran bakom memory tekannor. Denna tekanna bör därför reserveras för bryggning av en enda typ av te. Omsorgsfullt dekorerad, harmoniskt hälld, original kalebassformad design – vi tröttnar aldrig på att beundra denna handgjorda tekanna.
Material: Lergods – Lera naturlig lera
Ursprung: Yixing (Kina)
Kapacitet: ca 230ml (0,23L)
Dimensioner: se foto
Färg: Vit brunrött mönster
Filter: Lera, 7 hål, inbyggt i tekannan framför pipen
Tillverkat: Helt för hand
Leverans 2 till 4 veckor
Mer information om produkten
Yixing tekanna
Yixing tekanna i lera anses av vissa teälskare vara drottningen bland tekannor och är en så kallad minneskanna. Leran som den är tillverkad av är något porös, så tanninerna i det infunderade teet kommer gradvis att ackumuleras i leran under infusionerna och gradvis berika smaken av teet genom att återställas. Det är därför du måste reservera en Yixing tekanna för en enda typ av te (en familj av Oolongs, till exempel), eller till och med enligt puristerna för ett enda te.
För första användningen måste du ”döpa” din tekanna med det te du har valt för den. Denna process kallas att ”döpa tekannan”, få reda på hur.
Yixing tekannor är gjorda för hand inte drejade på en krukmakarskiva. Den hårda leran hamras med en tung träklubba för att bilda en platta, tekannans kropp tillverkas sedan med hjälp av tre grundläggande tekniker: pressgjuten, vikt eller plattgjuten. Specialverktyg av trä, bambu, metall och horn, som skapats under århundraden, används under Yixing-tekannans tillverkningsprocess.
Handgjord tekanna
Eftersom varje modell är unik kan små skillnader, särskilt i färg (varierar beroende på upplösning och typ av skärm), mönster eller volym observeras jämfört med bilderna och beskrivningen.
Varning
keramikäven av bästa kvalitet, är ett material känsligt för termisk chock vilket kan göra att det spricker:
– Värm tekannan med varmt vatten innan du häller kokande vatten i den
– Placera aldrig en fortfarande varm tekanna direkt under kallt vatten