Vid avsmakning av matcha-te är förberedelsetiden och den utrustning som används viktiga parametrar. Detta vackra Matcha Set består av en japansk skål kallad chawan, en sked och en bambuvisp (chasen), med ett keramiskt stativ för att vila vispen efter användning och bibehålla dess ursprungliga form.
Material:
Chawan (skål) och chasen-stativ: Terrakotta – keramik – stengods
Chasen (visp) och sked: Bambu
Stil : Japansk
Ursprung : Kina
Mått : se bilder
Färg : 5 färger tillgängliga
För mer information:
Matcha är ett högkvalitativt Tencha grönt te som har malts till ett fint pulver i en stenkvarn. Detta gröna te bryggs inte utan vispas med en visp i en skål. Det är så du får alla fördelarna med grönt te, eftersom du dricker hela bladet. Matcha är en kraftfull tonic-dryck, subtilt bitter, med flera fördelar.
I Japan avnjuts matcha under den japanska teceremonin, ”Cha No Yu”.
Detta matcha-te-set innehåller de viktigaste tillbehören för att förbereda matcha-te på det traditionella japanska sättet:
Den traditionella vispen är en ”Chasen”.
Den används för att vispa tepulvret i vattnet för att få ett jämnt, väl emulgerat skum. Den placeras på ett keramiskt stativ när den inte används.
Skålen är en ”Chawan”.
Tack vare sin cirkulära form, gör den det möjligt att vispa matcha-teet optimalt och sedan blir den en idealisk kopp för att avnjuta det.
Så här förbereder du matcha:
- Vät chasen med lite vatten för att göra den mjuk
- Med chashaku, lägg 2 spatlar (dvs. 1 jämn tesked, eller ca 2 g) matcha i chawan.
- Håll din chawan i ena handen och börja slå med chasen, först långsamt för att lossa pulvret från botten, sedan kraftigt, forma M-form (eller W-form om du föredrar det) tills blandningen emulgerar, dvs. skummar.