Den här teservisen i stengods liknar verkligen ingen annan. En unik, handgjord skapelse av den tyska keramikern Karina Klages, den består av en gaiwan, den berömda handlösa kinesiska tekannan, och dess 2 matchande koppar.Du kan inte undgå att falla för charmen i dess textur, ibland kornig ibland slät, och delikatessen i den vita glasyren som appliceras spontant på utsidan och helt på insidan för att förhöja njutningen av att smaka. En diskret skönhet som gör att du kan njuta av ditt te med full medvetenhet.
Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar
Material : Lergods – Keramik – Stengods
Stil: Kinesisk Gaiwan typ (tekanna kopp)
Ursprung: Niedersachsen, Tyskland
Kapacitet : Tekanna 130ml (0,1L), Koppar 50ml
Färg: Beige och vit
Filter: inget filter, locket fungerar som ett filter
Tillverkad: För hand.Ett av ett slag
Konstnär : Karina Klages
Hitta mer :
Hjärta Karina Klages
Karina Klages inspireras av traditionell japansk och kinesisk keramik, vedbränningsteknik och naturen.
Konstnären vågar tolka japansk te-keramik genom att utveckla de ursprungliga traditionella formerna och kombinera dem med en grov yta eller applicering av glasyr på ett spontant sätt.
Alla verk är inspirerade av estetiken i Wabi-Sabi. ”Sabi” skönhetsideal blir bara perfekt med ”Wabi” -känslan. Wabi är inte bäraren av perfekt, obefläckad, bländande skönhet, utan av lugn, dyster, diskret skönhet. En mogen skönhet. Skönhet i stillhet.
Karina bor och arbetar i Niedersachsen, Tyskland.
Handgjord tekanna
Den här handgjorda tekannan är unik och formad för hand på krukmakarens hjul. Dess mycket höga temperaturbränning gör den vattentät och neutral för bryggning av alla typer av te.
Genom att välja en hantverkstekanna för att njuta av ditt te, kommer det att ha mening såväl som smak. Dessutom uppmuntrar du hantverkaren som gjorde det och ger honom styrkan att fortsätta göra det han älskar.
Vad är en Gaiwan?
En gaiwan är ett litet kärl för bryggning av te.
Den kallas ofta för ”lockkopp” och fungerar som en liten tekanna. Gaiwan har använts i Kina sedan Ching-dynastin (1644-1912). En gaiwan (uttalas gaïwan) består av två eller tre delar: en skål, ett lock och eventuellt ett fat eller en fatkopp. Den är i allmänhet så liten att man kan hålla den i en hand.
Fördelar med en gaiwan
En gaiwan gör att tedrickaren kan återinfusera sina blad flera gånger.
Den är idealisk för flera infusioner, vilket oftast görs för oolong-, grönt, vitt och pu-erh-te (svart te behåller inte sin smak lika bra vid upprepade infusioner).
En gaiwan ger dig också bättre kontroll över infusionen.
När bladen flyter fritt i gaiwanen kan du se hur de vrider sig och utvecklas och frigör all sin smak. Gaiwanen får dig att känna att du är med och styr teupplevelsen, inte bara åker med.
Så här använder du din gaiwan
du hittar alla råd om hur man använder en gaiwan i bilder i vår blogginlägg, men här är en sammanfattning :
Lägg tebladen i skålen.
Kvantiteten varierar beroende på teets densitet, gaiwanens storlek och drickarens preferenser. I allmänhet bör du använda mer te än i en tekanna och brygga det under en kortare tid. Vi rekommenderar att du gör dina egna provsmakningar och antecknar.
Lägg till varmt vatten i skålen
Temperaturen varierar beroende på vilken typ av te du använder. Använd locket på din gaiwan för att röra om i bladen, och se hur de virvlar och sväller med fascination.
Stäng omslaget.
När blötläggningen är klar, vilket kan ta från 10 sekunder till några minuter, sätter du tillbaka locket på skålen. Luta locket så att det står lite snett. Det ska finnas en öppning som är tillräckligt stor för att vattnet ska rinna av, men tillräckligt liten för att förhindra att bladen rinner ut.
Hold the Gaiwan.
Det finns flera sätt att hålla i sin gaiwan. Experimentera och hitta den metod som känns naturlig för dig. Använd tummen och långfingret för att hålla i skålens kant. (Håll bara i toppen för att undvika att skålla fingrarna.) Använd sedan pekfingret, eller indexleden, för att hålla locket stadigt på plats.
Häll upp gaiwan-teet i en kopp.
Håll gaiwanen stadigt och luta den mot koppen. Gör detta med självförtroende och teet kommer att rinna försiktigt. Det krävs lite övning. Öva inte framför en dator eller ett husdjur ;-). Skaka din gaiwan några gånger för att se till att all vätska har runnit ut. Om du lämnar kvar te i din gaiwan kommer det att fortsätta att bryggas och smaka bittert.