Shiboridashi ? Gaiwan ? Denna lilla tekanna är en blandning av de två, med sin låga form, breda öppning, lock och filter placerat vid pipen. Den är perfekt för delikata japanska gröna teer och levereras med 2 matchande koppar som kan staplas ovanpå och under så att denna lilla teservis lätt hittar sin plats hemma eller på jobbet, när du reser…
Material: Terrakotta – Keramik – Stengods
Stil: Japansk, Shiboridashi typ
Ursprung: Dehua (Kina)
Behållarens storlek och mått:
Teapot 200ml (0,2L) – höjd 5 cm, diameter 11,2 cm,
Kopp 100ml (0,1L) – höjd 3,5 cm, diameter 11,2 cm,
Kopp 100ml (0,1L) – höjd 3,5 cm, diameter 11,2 cm.1L) – höjd 3,5 cm, diameter 9 cm
Färg: Svart, Mörkbrun eller Ljusbrun
Filter: 3 hål framför pipen + hål i locket
Inte mikrovågssäker
Leverans 2 till 4 veckor
Hitta mer :
Shiboridashi: den japanska motsvarigheten till gaiwan
Det här är ett infusionskärl med liten volym vars lock används för att blockera bladen när man häller. En generös öppning gör att tebladen kan expandera helt.
Användningen av shiboridashi passar bräckliga teer som grönt te, tidigt grönt te, vitt te, gult te. Den är idealisk för dyrbara långbladiga teer som temomicha (handrullat japanskt grönt te) eller gyokuro, ett delikat japanskt umbragrönt te. Skuggteet kallas ”Precious Dew” eller ”Dew Pearl” och framställs när tebuskarna 3 veckor före skörden berövas ljus för att främja utvecklingen av umami-smaken.