Den här stora japanska tekannan i gjutjärn är en Tetsubin för Induktion tack vare den breda platta basen och det oglaserade gjutjärnet. Det här är en traditionell japansk tekanna i gjutjärn med stor volym och bästa kvalitet som passar in i ditt moderna kök. Den är tillverkad av Iwachu, Japans ledande tillverkare av tekannor i gjutjärn. Vet du vilket mönster den är dekorerad med? Det är de berömda Arare-prickarna, som betyder ”hagel” på japanska.
Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar
Material : Oglaserat gjutjärn
Kokare kompatibel med alla brännare: Induktion, gas, el, glaskeramik, kol, vedspis
Nambu Tekki, äkta japansk Tetsubin
Origine : Morioka – Japan
Tillverkare : Iwachu
Modell : IH KETTLE HIRAMARU ARARE
Kapacitet : 1700ml (1.7L)
Utnyttjad kapacitet mellan 1/2 och 2/3 av kapaciteten, dvs. ca 0,85l – 1,2l.
Färg: Svart
Utan filter
Underhåll av en tekanna i gjutjärn
Unglaserad vattenkokare i gjutjärn
För kokning av tevatten
Den skrovliga ytan gör att partiklar av biotillgängligt järn kan sippra ner i vattnet under kokningen. Te gjort med detta vatten är mjukare, sötare.
Njut också av hälsofördelarna med ett järntillskott med varje kopp.
Iwachu Japanese kettle
Varje Iwachu tekanna är tillverkad i Japan och bär Iwachu-sigillet som garanterar dess överlägsna kvalitet.
Tillverkningsprocessen för en Iwachu vattenkokare tar cirka 3 veckor:
Förbereda formen för hand och sedan hälla flytande järn
Kamayaki-teknik : Gjutjärn, som är benäget att rosta (jap.鋳鉄, chūtetsu), genomgår en oxiderande bränning vid 800 °C. Tillåter dess aktivering, ett naturligt skydd.
Mögel brutet, vattenkokare rengjord
Jämna kanter trimmade med en slipmaskin
Svart silikonfärg med hög temperatur (Kuro yakitsuke 黒 焼 付.) som bränts på ytan av Tetsubin
Kvalitetskontroll vid varje tillverkningssteg och före förpackning
Anvisningar för användning
– ALDRIG ALDRIG värma en gjutjärnsgryta tom
Först fyller du tetsubin med vatten.
– Häll inte kallt vatten i en het vattenkokare
Den termiska chocken kan orsaka oåterkalleliga skador, även på gjutjärn av bästa kvalitet.
– Fyll inte vattenkokaren till mer än 2/3
I annat fall kan det kokande vattnet rinna över.
– Värm på låg värme (undvik termisk chock).
KOMPATIBEL MED mikrovågsugn
När vattnet har sjudit i 1 minut kan du hälla det i tekannan. För att dra nytta av alla fördelar med gjutjärn och vatten som är rikt på biotillgängligt järn ska du låta vattnet sjuda mycket försiktigt i 30 minuter i Tetsubin.Se till att vattenvolymen är tillräcklig så att vattenkokaren inte värms upp tom!
Ratten och locket kan bli mycket varma. Se upp för skållande ånga som plötsligt kan komma ut när locket tas bort.
För att hälla det heta vattnet, lägg en tjock trasa över locket eller använd en pince, praktisk!
– Låt inte tetsubinen vila på elden
för att förhindra att den värms upp tom.
Om du bereder en infusion direkt i vattenkokaren, kommer färgen att bli mörkare (ofarlig och normal reaktion).
– Töm vattenkokaren helt, låt torka utan lock
Låt inte vattnet svalna i vattenkokaren.
– Rengör inte insidan
Den behöver bara sköljas med rent vatten.