Tetsubin Iwachu Baum 1.1L induktionsvattenkokare i gjutjärn

4,050.00kr

Här är en stor, magnifik designvattenkokare i gjutjärn som tillverkas i Japan av Iwachu och som passar för alla brännare inklusive induktion: vår Tetsubin Iwachu.

Tetsubin Iwachu Baum 1.1L induktionsvattenkokare i gjutjärn
Tetsubin Iwachu Baum 1.1L induktionsvattenkokare i gjutjärn
Tetsubin Iwachu Baum 1.1L induktionsvattenkokare i gjutjärn
Tetsubin Iwachu Baum 1.1L induktionsvattenkokare i gjutjärn
Tetsubin Iwachu Baum 1.1L induktionsvattenkokare i gjutjärn

Magnifik vattenkokare i gjutjärn Japansk oglaserad och kompatibel med alla ringar: den Tetsubin Iwachu, ledande tillverkaren av tekannor i gjutjärn i Japan. Modern, designad vattenkokare med bred bas som passar för alla induktionshällar.

Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar

Material : Oglaserat gjutjärn

Kokare kompatibel med alla brännare: Induktion, gas, el, glaskeramik, spis

Ursprung:  Nambu Tekki – Morioka – Japan

Tillverkare : Iwachu – IH KETTLE BAUM

Kapacitet : 1100ml (1.1L)

Utnyttjad kapacitet 1/2 till 2/3 av kapaciteten dvs. 0,6l – 0,7l.

Färg: Svart

Utan filter

Underhåll tekanna i gjutjärn

Unglaserad vattenkokare i gjutjärn

För kokning av tevatten

.Den skrovliga ytan gör att partiklar av biotillgängligt järn kan sippra in i vattnet under kokningen. Te gjort med detta vatten är mjukare, sötare.

Njut också av hälsofördelarna med ett järntillskott med varje kopp.

Iwachu Japanese kettle

Varje Iwachu tekanna är tillverkad i Japan och bär Iwachu-sigillet som garanterar dess överlägsna kvalitet.

Tillverkningsprocessen för en Iwachu vattenkokare tar cirka 3 veckor:

  • Förbereda formen för hand och sedan hälla flytande järn

  • Kamayaki-teknik : Gjutjärn, som är benäget att rosta (jap.鋳鉄, chūtetsu), genomgår en oxiderande bränning vid 800 °C. Tillåter dess aktivering, ett naturligt skydd.

  • Mögel brutet, vattenkokare rengjord

  • Jämna kanter trimmade med en slipmaskin

  • Invändigt behandlad med traditionell japansk urushilack

  • Svart silikonfärg med hög temperatur (Kuro yakitsuke 黒 焼 付.) som bränts på ytan av Tetsubin

  • Kvalitetskontroll vid varje tillverkningssteg och före förpackning

Anvisningar för användning

– ALDRIG ALDRIG värma en gjutjärnsgryta tom

Först fyller du tetsubin med vatten.

– Häll inte kallt vatten i en het vattenkokare

Den termiska chocken kan orsaka oåterkalleliga skador, även på gjutjärn av bästa kvalitet.

– Fyll inte vattenkokaren mer än 2/3

I annat fall kan det kokande vattnet rinna över.

– Värm på låg värme (undvik termisk chock).

Inte kompatibel med mikrovågsugn

När vattnet har sjudit i 1 minut kan du hälla det i tekannan. För att dra nytta av alla fördelar med gjutjärn och vatten som är rikt på biotillgängligt järn ska du låta vattnet sjuda mycket försiktigt i 30 minuter i Tetsubin.Se till att vattenvolymen är tillräcklig så att vattenkokaren inte värms upp tom!

Ratten och locket kan bli mycket varma. Se upp för skållande ånga som plötsligt kan komma ut när locket tas bort.

För att hälla det heta vattnet, lägg en tjock trasa över locket eller använd en pince,  praktisk!

– Låt inte tetsubinen vila på elden 

för att förhindra att den värms upp tom.  

Om du bereder en infusion direkt i vattenkokaren, kommer färgen att bli mörkare (ofarlig och normal reaktion).

– Töm vattenkokaren helt, låt torka utan lock

Låt inte vattnet svalna i vattenkokaren.

– Rengör inte insidan

Den behöver bara sköljas med rent vatten.

Tetsubin Iwachu Baum 1.1L induktionsvattenkokare i gjutjärn
Tetsubin Iwachu Baum 1.1L induktionsvattenkokare i gjutjärn

4,050.00kr

4,050.00kr