En unik frystorkningsprocess har gett upphov till detta läckra Organic Japanese Matcha Tea extremt enkelt att förbereda utan behov av en chasen-visp. Matchan späds helt enkelt ut i varmt (80°C) eller tempererat vatten med en sked eller blandas i din flaska eller termos genom att skaka den. Alla fördelarna med ett ekologiskt odlat matcha-te från Uji, bevarat och utan bitterhet, är nu lätta att njuta av.
Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar
Origin: Uji – Japan
Ingrediens: ekologiskt odlat grönt te
Kvantitet : 45g (15 kuber á 3g)
Smakråd:
Vatten kallt eller varmt vid 80°C
Koro Koro Matcha kan beredas på flera sätt, alla mycket enkla: direkt i en stor skål. i en flaska eller termos.
Detta format i stora 3g-kuber är mer avsett för användning med flera gäster eller i stora volymer (flaska eller termos)
Provsmaka Koro Koro Matcha i skål
1 kub att späda ut med en enkel sked i en stor 500ml skål med varmt (80°C) eller kallt vatten.
Prova Koro koro Matcha i en termos eller flaska
Du kan njuta av äventyret att avnjuta din matcha i en nomadisk tekanna! Lägg 1 kub i en gourd, termos eller en enkel glasflaska (vi gillar inte plast, men det fungerar också) på cirka 500 ml. Stäng flaskan. Skaka i några sekunder. Redo att köra!
Få reda på mer :
Te från Japan – Uji
Från det japanska gröna teets födelseplats, en avlägsen stad på den sydöstra gränsen till staden Kyoto, kommer teproducenter att lära dig om färskt Uji-te och alla dess sorter.
Japansk matcha
Matcha kommer från samma växt som alla riktiga teer: Camellia sinensis. Cirka sex veckor före skörden täcks tefälten ovanifrån för att minska mängden solljus och därmed fotosyntesen. Tebladen producerar sedan ökande mängder klorofyll och aminosyror, och koncentrerar specifika molekyler (glutamater) som ger matcha dess intensiva umamismakprofil.
De yngsta och grönaste delarna av växten plockas, ångas, torkas noggrant, sorteras, rensas och avvevas. Bladen som passerar genom denna rigorösa process kallas tencha, förvaras sedan i kylskåp och mals till mycket fint pulver som kallas matcha. Från denna malningsprocess har matcha 抹 茶, bokstavligen ”malet te”, fått sitt namn.
Frystorkad matcha
Tack vare en innovativ process för frystorkning av ekologiskt grönt te från Uji, kommer denna matcha i form av kuber av extra fint grönt tepulver som har behållit intakta smaker och fördelar med en japansk matcha av hög kvalitet.
Frystorkning (kryodessiccation), en kombination av kyla och vakuum, gör att en tidigare frusen produkt kan torkas genom sublimering (isen elimineras i form av ånga utan att passera genom vätsketillståndet så utan att skada materialet).
Det erhållna matchapulvrets finhet och dess extremt låga fuktinnehåll innebär att det kan lagras i flera månader medan de aktiva ingredienserna i det gröna teet med dess många fördelaktiga egenskaper hålls intakta, men också löses utan behov av en chasen-visp : praktisk konsumtion på språng!
Te och växter från Japan:
Sedan kärnkraftsolyckan i Fukushima den 11 mars 2011 har te och växter från Japan varit föremål för särskild uppmärksamhet för att garantera en hälsosam och riskfri produkt för älskare av dessa fantastiska teer. De olika analyser som genomförts under senare år har inte visat på några särskilda problem.
Efter katastrofen vidtog Japan ett antal åtgärder (provisoriska regleringsvärden, övervakning av jordbruksprodukter och livsmedel, dekontaminering av jordbruksmark etc.). Denna övervakningsplan är fortfarande i kraft och analysresultaten uppdateras regelbundet: http://www.mhlw.go.jp/english/topics/2011eq/index_food_radioactive.html