Den här magnifika Traditionella kinesiska tekannan kommer till oss från Yixing, Kina. Det är en elegant, blommig minnes tekanna, perfekt för provning av te i Gong Fu Cha, som tillåter vätskorna i de flesta kinesiska Oolongs eller Puerhs att uttrycka alla sina smak- och doft (avtryck) smaker över tid.
Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar
Material : Bränd lera – lerklining
Ursprung : Yixing – Kina
Innehåll : ca 160ml (0.16L)
Mått : 11,8 x 7,6cm
Färg : Mörkbrunt rött och gult mönster
Filter: Lera, flerhålsboll, inbyggd i tekannan framför pipen
Tillverkad: för hand
Hitta mer :
Yixing tekanna
Yixing tekannan i lera anses av vissa teälskare vara tekannornas drottning och är en så kallad minnestekanna. Leran som den är tillverkad av är något porös, så tanninerna i det bryggda teet kommer gradvis att ackumuleras i leran under infusionerna och gradvis berika smaken av teet genom att återställas. Det är därför man bör reservera en Yixing tekanna för bara en typ av te (en familj av Oolongs, till exempel), eller till och med, enligt purister, bara ett te.
För första användningen måste du ”döpa” din tekanna med det te du har valt för den. Denna process kallas att ”döpa tekannan”, få reda på hur.
Yixing tekannor tillverkas för hand och drejas inte på en drejskiva. Den hårda leran hamras med en tung träklubba för att bilda en platta, tekannans kropp tillverkas sedan med tre grundläggande tekniker: pressgjuten, vikt eller plattgjuten. Specialverktyg av trä, bambu, metall och horn, som skapats under århundraden, används i Yixing-tekannans tillverkningsprocess.
Handgjord tekanna
Eftersom varje modell är unik kan små skillnader, särskilt i färg (varierar beroende på typ av skärm) och graveringar observeras jämfört med bilderna.
Varning
keramikäven av bästa kvalitet, är ett material känsligt för termisk chock vilket kan göra att det spricker:
– Värm tekannan med varmt vatten innan du häller kokande vatten i den
– Placera aldrig en fortfarande varm tekanna direkt under kallt vatten