Individuell tekanna i gjutjärn röd med flera fördelar: Praktisk och lätt tack vare sin lilla kapacitet och mycket rena gjutjärn, detta är en Wazuqu-tekanna i gjutjärn tillverkad i Japan i ett gjuteri som är över 400 år gammalt, med traditionella, hantverksmässiga och miljövänliga metoder. En liten tekanna i gjutjärn som kommer att vara med dig i många år framöver!
Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar
Material : Emaljerat gjutjärn
Origine: Yamagata – Japan
Brand : Wazuqu
Kapacitet : 350ml (0,35L)
Modell : SHIBO
Färg : Mörkröd eller Japanröd
Filter: Korginfusor i rostfritt stål, löstagbar
Underhåll av tekanna i gjutjärn
Japansk emaljerad tekanna i gjutjärn
Gjutjärn, perfekt för snabb lagring av värme och harmonisk avgivning av den.
Enamellerad insida, helt säker för din hälsa.
Wazuqu tekanna
Wazuqu tekannor tillverkas med gamla tekniker av företaget Kikuchi Hojudo som grundades 1604 och drivs av den 15:e generationen i samma familj. Wa-zuqu” gjutjärn är typiskt för Japan, sällsynt och av stor renhet.
Jämfört med massproduktionsmetoder genererar Wazuqu gjutjärns tekannor praktiskt taget inget industriavfall och deras vikt minskar med 25% i genomsnitt jämfört med andra gjutjärns tekannor.70% av gjutjärnet är tillverkat av återvunnet material, vilket garanterar samma kvalitet som en tekanna tillverkad av nya råvaror. Förpackningar tillverkade av återvunnet avfall (vete) kan slängas med matavfall.
Tack vare den särskilda uppmärksamhet som ägnas pipen är den helt ”droppfri”.
Varje tekanna i gjutjärn Wazuqu är av högsta kvalitet.
Kanna i gjutjärn på vilken eld?
Kanna (inte en vattenkokare) inte avsedd för direktkontakt med värmekällan. Emaljskiktet tål mer avlägsna värmekällor, t.ex. en stekpanna.
Om emaljen skadas (felaktig användning) är gjutjärnet av oklanderlig kvalitet. Järnpartiklar som sannolikt kommer i kontakt med vattnet i avsaknad av emalj och absorberas av våra kroppar är ofarliga för hälsan.
Uttagbart filter i rostfritt stål
Passar för alla infusioner. Begränsa dock användningen av sura frukter som kan skada emaljen på lång sikt.
Första användningen av tekannan:
Skölj 3-4 gånger med sjudande vatten. Torka av utsidan och insidan med en torr trasa.
Användning av tekannan i gjutjärn:
Värm inte upp vatten direkt i tekannan i gjutjärn. INTE KOMPATIBEL med mikrovågsugn eller diskmaskin. Använd inte diskmedel.
1) Koka upp vatten
2) Häll lite kokande vatten i tekannan, skaka försiktigt (vattnet kommer i kontakt med sidorna).
3) Kasta bort vattnet
Förfarandet utförs innan du lägger i teet så att det drar nytta av en mild fuktig värme.
4) Låt vattnet sjuda till önskad temperatur
5) Placera bladen (2 till 2,5 g, ungefär en sked per kopp) i filtret. Häll i vattnet
6) Infusera under lämplig tid
7) Ta bort infusionsbehållaren