Ett av kännetecknen för en tekanna i gjutjärn är att den ofta pryds med motiv som för tankarna till japansk flora och fauna. Så är fallet med vår Flora Cast Iron Teapot, en vacker platt tekanna i gjutjärn prydd med röda körsbärsblommor.
Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar
Material : Emaljerat gjutjärn
Ursprung: Kina
Innehåll: ca 700ml (0.7L) – 3 till 6 koppar beroende på kapacitet
Färg: Svarta och röda blommor
Filter: Rostfri stålkorg, avtagbar
Notera: observera att appliceringen av den röda färgen på blommorna är avsiktligt ofullständig.
Ta hand om en tekanna i gjutjärn
Läs mer:
Enamellerad tekanna i gjutjärn
Det vill säga belagd på insidan med ett lager emalj av livsmedelskvalitet som är helt säker för din hälsa. Denna lack skyddar gjutjärnet från rost och eliminerar den lilla porositeten i gjutjärnet. Din tekanna blir därmed ett helt neutralt och minnesfritt verktyg i vilket du successivt kan brygga alla möjliga olika teer utan att smakerna blandas.Gjutjärn är DET perfekta materialet för att lagra värme snabbt och under lång tid och för att avge den harmoniskt.
Gjutjärns tekanna på vilken eld?
Detta är en gjutjärns tekanna och inte en vattenkokare. Dess emaljerade insida kan skadas av för mycket värme, så den bör inte användas direkt på en värmekälla som en elektrisk spis eller gasspis. Tekannan tål säkert den mer avlägsna värmen från en tekanna.
Svart tekanna i gjutjärn
Drottningfärgen på tekannor i gjutjärn för ett tidlöst och tidlöst objekt.
Löstagbar sil i rostfritt stål
Din tekanna i gjutjärn levereras med en löstagbar bryggkorg i rostfritt stål.
Användning av tekanna i gjutjärn:
Innan du använder tekannan i gjutjärn för första gången:
Skölj den 3 eller 4 gånger med sjudande vatten. Torka av utsidan och insidan med en torr trasa.
Så här använder du en tekanna i gjutjärn:
VIKTIGT: Värm inte vatten direkt i tekannan i gjutjärn och använd inte tekannan på spisen, över öppen eld eller i mikrovågsugnen.
1) Koka upp vatten i en kastrull eller vattenkokare
2) Häll 1 cm kokande vatten i din tekanna och skaka den försiktigt så att vattnet kommer i kontakt med sidorna.
3) Kasta vattnet
Detta första steg utförs innan du lägger tebladen så att de drar nytta av en mild fuktig värme i tekannan av gjutjärn.
4) Låt vattnet sjuda (helst med låg mineralhalt eller filtrerat) till önskad temperatur beroende på vilket te du vill tillreda (tänk vattenkokare med temperaturkontroll eller vattenkokare med justerbar temperatur)
5) Placera tebladen&.nbsp;( 2 till 2,5 g eller en sked per kopp) i filtret av rostfritt stål och placera det sedan i tekannan och häll i vattnet
6) Låt dra under rätt tid beroende på vilket te som ska tillagas
7) Ta bort filtret för att stoppa dragningen och servera sedan