Japanskt hantverk när det är som bäst. Den skenbara enkelheten och elegansen hos vår Black Flat Cast Iron Teapot matchas bara av dess kvalitet.Tillverkad i Japan i det gamla gjuteriet Wazuqu, prydd med Itome-motivet, i gjutjärn mycket rent, emaljerad för större mångsidighet, lätt och miljövänlig tack vare det återvunna gjutjärnet, denna stora tekanna i gjutjärn från Japan har inget annat än kvalitéer.
Snabb leverans Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar
Material : Emaljerat gjutjärn
Ursprung : Yamagata – Japan
Märke : Wazuqu
Innehåll : 1000ml (1L)
Modell : ITOME
Färg: Svart
Filter: Avtagbar infusionsbehållare i rostfritt stål
Underhåll av tekanna i gjutjärn
Japansk emaljerad tekanna i gjutjärn
Perfekt för snabb lagring av värme och harmonisk avgivning av den.
Enamellerad insida, helt säker för din hälsa.
Wazuqu tekanna
Wazuqu tekanna tillverkad med respekt för gamla tekniker av Kikuchi Hojudo företaget sedan 1604, som drivs av den 15:e generationen i samma familj. Wa-zuqu” gjutjärn är typiskt för Japan, sällsynt och av stor renhet.
Jämfört med massproduktionsmetoder genererar Wazuqu gjutjärns tekannor praktiskt taget inget industriavfall och deras vikt minskar med 25% i genomsnitt jämfört med andra gjutjärns tekannor.70% av gjutjärnet är tillverkat av återvunnet material, vilket garanterar samma kvalitet som en tekanna tillverkad av nya råvaror. Förpackning tillverkad av återvunnet avfall (vete) kan slängas med matavfall.
Tack vare den speciella uppmärksamhet som ägnas pipen är den helt ”droppfri”.
Varje tekanna i gjutjärn Wazuqu är av högsta kvalitet.
Kanna i gjutjärn på vilken eld?
Kanna (inte en vattenkokare) inte avsedd för direktkontakt med värmekällan. Emaljskiktet tål mer avlägsna värmekällor, t.ex. en stekpanna.
Om emaljen skadas (felaktig användning) är gjutjärnet av oklanderlig kvalitet. De järnpartiklar som sannolikt hamnar i vattnet om emaljen saknas och absorberas av kroppen är ofarliga för hälsan.
Uttagbart filter av rostfritt stål
För alla infusioner. Begränsa dock användningen av sura frukter, som kan skada emaljen på lång sikt.
Första användningen av tekannan:
Skölj 3-4 gånger med sjudande vatten. Torka av utsidan och insidan med en torr trasa.
Användning av din tekanna i gjutjärn:
Värm inte vatten direkt i tekannan. GÅR INTE att använda i mikrovågsugn eller diskmaskin. Använd inte diskmedel.
1) Koka upp vattnet
2) Häll lite kokande vatten i tekannan, skaka försiktigt (vattnet kommer i kontakt med sidorna).
3) Kasta bort vattnet
Förfarandet utförs innan teet bryggs så att det drar nytta av en mild fuktig värme.
4) Låt vattnet sjuda till önskad temperatur
5) Placera bladen (2 till 2,5 g, ungefär en sked per kopp) i filtret. Häll i vattnet
6) Infusera under lämplig tid
7) Ta bort infusionsbehållaren