Här är en magnifik Grön tekanna i gjutjärn tillverkad av Iwachu, Japans ledande tillverkare av tekannor i gjutjärn och ett prestigefyllt gjuteri vars hantverkare har behärskat urgamla tillverkningstekniker i kombination med ny teknik för att producera en emaljerad tekanna i gjutjärn av högsta kvalitet. Designen på tekannan Mari (ballong) Asobi (lek) är en hyllning till Temari, de traditionella ballonger som japanerna brukade ge sina barn till nyår.
Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar
Material : Emaljerat gjutjärn
Tillverkare : Iwachu
Ursprung : Morioka – Japan
Innehåll : 650ml (0,65L) – 2 till 6 koppar beroende på deras kapacitet
Färg : Grön och silver
Modell: Mari Asobi eller Temari
Filter: Rostfritt stål, löstagbart
Underhåll av en tekanna i gjutjärn
Hitta mer:
Enamellerad tekanna i gjutjärn
Gjutjärn, perfekt för att lagra värme snabbt och avge den på ett harmoniskt sätt.
Invändig emaljbeläggning, helt säker för din hälsa.
Iwachu japansk tekanna
Varje Iwachu tekanna är tillverkad i Japan och bär deras sigill som garanterar deras överlägsna kvalitet.
Tillverkningsprocess på cirka 3 veckor:
Förberedelse av formar
Gjutning av flytande järn
Inre/yttre formar bryts, tekanna rensas
Jämna kanter trimmas med slipmaskin
- ./p>
Invändigt emaljerat / utvändigt målat
Overskottsfärg avlägsnad, färg patinerad med torr trasa
Kvalitetskontroll i varje steg och före packning.
Grönt gjutjärn tekanna
Färgen på din gröna gjutjärn tekanna kommer att utvecklas med tiden och skapa en unik patina för att säkerställa dess livslängd.
Iwachu Temari tekanna
Den här ”Mari Asobi”-modellen med sina fint graverade mönster som påminner om planeter skickar dig in i de höga världarna av japanskt hantverk.Temari, en traditionell japansk ballong, tillverkades historiskt av resterna av gamla kimonos insvepta i tygband och broderier.
Gjutjärns tekanna på vilken eld?
Detta är en gjutjärns tekanna (inte en vattenkokare) som inte är avsedd att vara i direkt kontakt med värmekällan. Emaljen kommer att kunna tåla mer avlägsen värme utan hinder, via en tekanna-spis.
Om emaljskiktet skulle skadas (felaktig användning) är gjutjärnet av oklanderlig kvalitet. Järnpartiklar som sannolikt kommer i kontakt med vattnet i avsaknad av emalj och absorberas av våra kroppar är ofarliga för hälsan.
Avtagbart filter i rostfritt stål
Passar för alla infusioner. Begränsa de med sura frukter som skulle skada emaljen på lång sikt.
Första användning:
Skölj den 3 till 4 gånger med sjudande vatten. Torka av utsidan och insidan med en torr trasa.
Användning av tekannan i gjutjärn:
VIKTIGT: Värm inte vatten direkt i tekannan. GÅR INTE TILL mikrovågsugn eller diskmaskin. Använd inte diskmedel.
1) Koka upp vattnet (kastrull/vattenkokare)
2) Häll lite kokande vatten i tekannan, skaka försiktigt (vattnet kommer i kontakt med sidorna).
3) Kasta bort vattnet
Förfarandet utförs innan tebladen läggs i, de gynnas därmed av en mild fuktig värme.
4) Koka upp vattnet (helst filtrerat eller med låg mineralhalt) till önskad temperatur (beroende på vilket te som tillagas)
5) Placera tebladen ( 2 till 2,5 g, ungefär en sked per kopp) i infusionsbehållaren som placeras i tekannan. Häll i vattnet
6) Låt dra under lämplig tid (beroende på teet)
7) Ta bort infusionsbehållaren och servera