Den här vackra Kanna i gjutjärn med ett Silvrat eller Koppar mönster är tillverkad i Japan av Oiharu. Den har många kvaliteter och är både vacker med sitt bladornament (som påminner oss om ett hjärta), hållbar tack vare sitt japanska gjutjärn och mångsidig tack vare sin emaljerade insida. Detta skyddar den mot rost och gör att du kan brygga alla typer av te och infusioner i den löstagbara filterkorgen i rostfritt stål med fin sil. Vilken färg föredrar du? Blå och silver eller svart och koppar?
Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar
Material : Emaljerat gjutjärn
Tillverkare : Oiharu
Ursprung : Oshu – Japan
Kapacitet : 700ml (0,7L) – 3 till 7 koppar beroende på kapacitet
Färg : Svart och koppar eller Blå och silver
Modell: Oiharu Hapa
Filter: Rostfritt stål, löstagbart
Ta hand om en tekanna i gjutjärn
Läs mer:
Enamellerad tekanna i gjutjärn
Gjutjärn, perfekt för att lagra värme snabbt och avge den på ett harmoniskt sätt.
Enamelbeläggning på insidan, helt säker för din hälsa.
Japanska Oiharu tekannor
Oiharu tekannor är tillverkade i Japan med gamla och hantverksmässiga tekniker.Oiharu tillverkar sina tekannor i Oshu med all den skicklighet och förfining som kännetecknar konsten att ”Nambu Tekki”.
Prefekturen Iwate som tillhör Tohoku-regionen är det nuvarande hjärtat i Japans gjutjärns tekannaproduktion.
Gjutjärns tekanna på vilken eld?
Detta är en gjutjärns tekanna, inte en vattenkokare, inte avsedd för direktkontakt med värmekällan. Emaljskiktet tål mer avlägsen värme, t.ex. en stekannespis.
Om emaljskiktet skadas (felaktig användning) är tekannans gjutjärn av oklanderlig kvalitet. Järnpartiklar som sannolikt kommer i kontakt med vattnet i avsaknad av emalj och absorberas av våra kroppar är ofarliga för hälsan.
Uttagbart filter i rostfritt stål
Är lämpligt för alla infusioner. Begränsa dock användningen av sura frukter som kan skada emaljen på lång sikt.
Första användningen av tekannan:
Skölj den 3 till 4 gånger med sjudande vatten. Torka av utsidan och insidan med en torr trasa.
Användning av tekannan i gjutjärn:
VIKTIGT: Värm inte vatten direkt i tekannan i gjutjärn. KOMPATIBEL MED mikrovågsugn eller diskmaskin. Använd inte rengöringsmedel.
1) Koka upp vatten (kastrull/vattenkokare)
2) Häll lite kokande vatten i tekannan, skaka försiktigt (vattnet kommer i kontakt med sidorna).
3) Kasta vattnet
Detta görs innan tebladen läggs i så att de drar nytta av en mild fuktig värme.
4) Ta vattnet (helst filtrerat eller med låg mineralhalt) till önskad temperatur (beroende på vilket te som tillagas)
5) Placera tebladen (2 till 2,5 g, ungefär en sked per kopp) i filtret som ska placeras i tekannan. Häll i vattnet
6) Dra under lämplig tid (beroende på teet)
7) Ta bort infusionsmunstycket, servera