Wazuqu Wabi 600 ml tekanna i gjutjärn med skandinavisk design

2,309.00kr

Vår tekanna i gjutjärn med skandinavisk design är en originell och trendig Wazuqu-tekanna tillverkad i Japan. Hög form, svart färg, gjutjärn av hög kvalitet.

Wazuqu Wabi 600 ml tekanna i gjutjärn med skandinavisk design
Wazuqu Wabi 600 ml tekanna i gjutjärn med skandinavisk design
Wazuqu Wabi 600 ml tekanna i gjutjärn med skandinavisk design
Wazuqu Wabi 600 ml tekanna i gjutjärn med skandinavisk design
Wazuqu Wabi 600 ml tekanna i gjutjärn med skandinavisk design

Gå för originalitet samtidigt som du håller dig trendig med vår Gjutjärns tekanna Scandinavian Design.  Denna Wazuqu tekanna tillverkad i Japan är fullhög, med fyrkantigt handtag, emaljerad insida och avtagbar filterkorg i rostfritt stål.En tekanna i svart gjutjärn av oklanderlig kvalitet, från en miljövänlig tillverkningsprocess med 70% återvunnet gjutjärn.

Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar

Material : Emaljerat gjutjärn

Ursprung: Yamagata (Japan)

Tillverkare: Wazuqu

Innehåll: 600ml (0,6L)

Modell: WABI

Färg : Svart

Filter : Rostfritt stål, avtagbart

Underhålla en tekanna i gjutjärn

Få reda på mer om produktens egenskaper:

Material: Emaljerat gjutjärn

Det finns två typer av gjutjärnskärl under den allmänna termen ”Tekanna i gjutjärn” :

Gjutjärnskitteln

Tetsubin på japanska, ett traditionellt föremål, tillverkat av gjutjärn utan emaljering på insidan och används för att koka tevatten.

Tekanna i gjutjärn

Tetsubin Kyusu på japanska, emaljerad på insidan, avsedd att innehålla teblad och kokande vatten för infusion men inte att placeras på en levande eld för att värma vattnet.

Den emaljerade tekannan i gjutjärn kom senare än tetsubin, för att dra nytta av gjutjärnets termiska fördelar (utmärkt värmehållning) och för att brygga allt te i ett enda verktyg.

Vår tekanna i gjutjärn Scandinavian Design är verkligen en tekanna i gjutjärn,

så belagd invändigt med ett lager av oklanderlig emalj av livsmedelskvalitet, helt säker för din hälsa. Denna lack tar bort den lilla porositeten i gjutjärnet och din tekanna blir ett perfekt minnesfritt verktyg där du kan brygga alla möjliga olika teer efter varandra, från de fruktigaste teerna till de mildaste vanliga teerna till de starkaste svarta teerna utan att aromerna blandas.

Gjutjärn är DET perfekta materialet för att lagra värme snabbt och under lång tid och avge den på ett harmoniskt sätt.

Japansk tekanna

De första gjutjärns tekannorna dök upp i Kina på 400-talet f.Kr. och adopterades av japanerna, som under årens lopp har gjort dem till inte bara ett verktyg för vardagsbruk utan också ett viktigt dekorativt föremål. Denna tekanna är ”made in Japan”, tillverkad i Japan i staden Yamagata.

Wazuqu tekanna

Vår Wazuqu tekanna kollektion är tillverkad av Kikuchi Hojudo företaget. Detta företag grundades 1604 och drivs nu av den 15: e generationen av samma familj. Gjutjärnet ”Wa-zuqu” är ett typiskt japanskt gjutjärn, sällsynt och av stor renhet.

De utmärkta förfädernas hantverkstekniker har bevarats till denna dag och gjutjärnet har oöverträffad kvalitet och renhet. Jämfört med massproduktionsmetoder genererar produktionen av Wazuqu-tekannor av gjutjärn inget industriavfall i 99% av fallen. Dessutom är gjutjärnet som används av detta japanska gjuteri tillverkat av 70% återvunnet material, samtidigt som det garanterar en kvalitet som är identisk med en tekanna tillverkad av nya råvaror. För miljöns skull är dessutom förpackningen till Wazuqu tekannor tillverkad av återvunnet avfall från bearbetningen av vetemjöl. De kan därför slängas tillsammans med matavfall.

Emaljen bränns vid högre temperaturer än produkter från andra delar av Japan, och förfinade tekniker minskar tekannornas vikt med i genomsnitt 25% jämfört med andra japanska tekannor av gjutjärn.

Tack vare den speciella uppmärksamhet som ägnas pipen är den dessutom helt ”droppfri”.

Varje tekanna i gjutjärn från Kikuchi Hojudo-verkstaden är därför av enmycket hög kvalitetsstandard.

Den här moderna designmodellen kallas Wabi.

Kapacitet: 600 ml (<1 liter)

Denna kapacitet medium tekanna i gjutjärn är lämplig, beroende på mängden te som serveras, för 2 till 6 personer.

Om du väljer att förbereda ditt te med Gong Fu Cha, som innebär att du njuter av varje droppe av den dyrbara drycken, är denna tekanna tillräckligt stor för 5 till 6 koppar. När du dricker ditt te på Gong Fu Cha väljer du kvalitet framför kvantitet och tar dig tid att njuta av det. Kopparna i detta fall har en kapacitet på 20 till 50 ml och upp till 100 ml ungefär.

Om du föredrar att dricka stora koppar, muggar eller skålar med te (250 till 350 ml i allmänhet), kommer tekannan i gjutjärn i detta fall att ha tillräcklig kapacitet för att servera 2 till 3 personer.

Vilken tekanna i gjutjärn ska användas på vilken värme?

Observera att detta är en tekanna i gjutjärn och inte en vattenkokare. Den är därför inte avsedd att vara i direkt kontakt med värmekällan och bör inte placeras direkt på elspis, gasspis, vedspis etc…. Vad emaljskiktet kommer att kunna stå emot obehindrat är en mer avlägsen värmekälla, såsom en grytvärmare, som naturligtvis finns i gjutjärn, men även i glas, keramik,…

En tekanna i gjutjärn är inte kompatibel med mikrovågsuppvärmning.

Om emaljskiktet av någon anledning skulle skadas till följd av felaktig användning (användning som vattenkokare, till exempel, eller olämpliga köksredskap), är gjutjärnet i tekannan som är under lacken av oklanderlig kvalitet och de järnpartiklar som sannolikt skulle komma i kontakt med vattnet i frånvaro av emalj och därför potentiellt absorberas av våra kroppar är helt ofarliga för vår hälsa.

Svart tekanna i gjutjärn

Tidlös och tidlös, denna svarta japanska tekanna i gjutjärn kommer att vara med dig i många, många år.

Uttagbar sil i rostfritt stål

Din tekanna i gjutjärn levereras med en uttagbar sil i rostfritt stål i form av en korg.

Den är mycket enkel att använda: Lägg önskad mängd löst te i infusionsbehållaren (beroende på vilken typ av te och hur mycket varmt vatten du behöver), eller lägg tepåsen direkt i korgen. När vattnet i vattenkokaren har nått önskad temperatur häller du en liten mängd i din tekanna av gjutjärn för att värma sidorna. Placera sedan korgen i tekannan och häll i önskad mängd hett vatten. Låt brygga i mellan 2-3 och 7 minuter beroende på vilken typ av te du gör (följ anvisningarna från din tehandlare). 

Gjutjärn är ett något poröst material, men tack vare emaljen som täcker väggarna på din tekanna i gjutjärn har det blivit helt neutralt och minnesfritt. Därför kan du brygga vilket te du vill i din emaljerade tekanna i gjutjärn, även te med mycket starka aromer, blandat med frukt eller kryddor. Gjutjärn leder och behåller värme extremt bra, så var noga med att justera temperaturen på vattnet du häller i den om du vill brygga grönt eller vitt te (som är mer ömtåligt) utan att koka tebladen.

För första gången du använder din tekanna i gjutjärn:

Skölj den 3 eller 4 gånger med sjudande vatten. Torka av utsidan och insidan med en torr trasa.

Använda tekannan i gjutjärn:

VIKTIGT: Värm inte vatten direkt i tekannan i gjutjärn och använd den inte på en spis, eldstad eller i en mikrovågsugn.

1) Koka upp vatten i en kastrull eller vattenkokare

2) Häll 1 cm kokande vatten i din tekanna och skaka den försiktigt så att vattnet kommer i kontakt med sidorna.

3) Kasta bort vattnet

Detta görs precis innan tebladen läggs i så att de drar nytta av den mjuka fuktiga värmen.

4) Koka upp vattnet (helst med låg mineralhalt eller filtrerat) till önskad temperatur beroende på vilket te du vill tillreda (tänk vattenkokare med temperaturkontroll eller vattenkokare med justerbar temperatur)

5) Placera tebladen (2 till 2,5 g eller en sked per kopp) i filtret av rostfritt stål och placera det sedan i tekannan och häll i vattnet

6) Låt brygga under lämplig tid beroende på vilket te som tillagas

7) Ta bort infusionsmunstycket för att stoppa infusionen och njut slutligen!

Diskning av en tekanna i gjutjärn:

En tekanna i gjutjärn tål INTE maskindisk eller rengöringsmedel. Undvik kontakt med tekannans ytterväggar med salt eller fett, som kan fläcka ner den.

1) Koka upp vattnet

En tekanna av gjutjärn är den perfekta platsen för bakterier att växa.

2) Ta bort locket och infusern (löstagbart filter) från tekannan.

3) Häll lite kokande vatten i tekannan

 vattnet måste komma i kontakt med hela tekannan. Om du bara häller det i botten desinficeras bara den nedre delen av din emaljerade tekanna i gjutjärn.

4) Töm tekannan

Vänta tills tekannan har svalnat. Det mesta av vattnet kommer att avdunsta av sig självt. Torka av eventuell kvarvarande fukt, inuti och utanpå, noggrant med en mjuk trasa.

5) Vänd tekannan upp och ned på kökshandduken

Detta säkerställer att du tar bort alla spår av vatten.

6) Rengör det löstagbara filtret

Glöm inte att rengöra infusionsbehållaren, och torka den väl också.

Med detta lilla regelbundna underhåll kommer din emaljerade tekanna i gjutjärn att kunna hålla dig en livstid.

Hur rengör du en rostig tekanna i gjutjärn?

Även om gjutjärnet i japansktillverkade tekannor är aktiverat för att naturligt motstå rost, och insidan av tekannan är emaljerad, kan rost uppträda med åren. I öst är rost inte fruktat och ibland till och med eftertraktat, och det är helt ofarligt för hälsan, men rost är mindre populärt bland västerlänningar som inte är vana vid det. Om du ändå skulle se spår av rost dyka upp, och du vill få dem att försvinna, grönt te kommer att komma till din räddning:

  • Fyll tekannan med använda teblad

  • Häll i det kokande vattnet.

  • Låt stå i 20 minuter,

  • kasta och

  • skölj ur!

Tanninerna i te reagerar med rost och bildar en naturlig förseglande film som hjälper till att förhindra att den uppstår igen.

Wazuqu Wabi 600 ml tekanna i gjutjärn med skandinavisk design
Wazuqu Wabi 600 ml tekanna i gjutjärn med skandinavisk design

2,309.00kr

2,309.00kr