Autentisk Iwachu japansk tekanna i gjutjärn grön i färgen, resultatet av den hundraåriga expertisen hos Japans ledande tillverkare av tekannor i gjutjärn.Med sitt perfekt utförda spindelmönster och emaljerade gjutjärn av högsta kvalitet är den här tekannan inte en vattenkokare, men den är utmärkt för att förbereda dina infusioner som den håller varma under lång tid.
Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar
Material: Emaljerat gjutjärn
Tillverkare : Iwachu
Ursprung : Morioka – Japan
Kapacitet : 600ml (0,6L) – 2 till 6 koppar beroende på deras kapacitet
Färg :Grön och guld
Modell : Arare
Filter : Infuseringskorg i rostfritt stål, löstagbar
Underhåll av en tekanna i gjutjärn
Läs mer:
Enamaljerad tekanna i gjutjärn
Gjutjärn, perfekt för att lagra värme snabbt och avge den på ett harmoniskt sätt. Emaljerad insida, helt säker för din hälsa.
Iwachu japansk tekanna
Varje Iwachu tekanna är tillverkad i Japan och bär deras sigill som garanterar deras överlägsna kvalitet.
Tillverkningsprocess på cirka 3 veckor:
Förberedelse av formar
Gjutning av flytande järn
Inre/yttre formar bryts, tekanna rensas
Jämna kanter trimmas med slipmaskin
- ./p>
Invändigt emaljerat / utvändigt målat
Overskottsfärg avlägsnad, färg patinerad med torr trasa
Kvalitetskontroll i varje steg och före packning.
Arare tekanna i gjutjärn
Arare-mönstret betyder ”hagel” på japanska. Prickarna är omsorgsfullt skapade för hand i formen.
Färgen på denna gröna tekanna i gjutjärn kommer att förändras med tiden, en unik patina som garanterar dess äkthet och livslängd.
Kanna i gjutjärn på vilken eld?
Detta är en tekanna i gjutjärn (inte en vattenkokare) som inte är avsedd att vara i direkt kontakt med värmekällan. Emaljen tål säkert värme längre bort, via en tepanna.
Om emaljskiktet skadas (felaktig användning) är gjutjärnet av oklanderlig kvalitet. De järnpartiklar som sannolikt kommer i kontakt med vattnet i avsaknad av emalj och absorberas av våra kroppar är ofarliga för hälsan.
Avtagbart filter i rostfritt stål
Passar för alla infusioner. Begränsa användningen av sura frukter som skulle skada emaljen på lång sikt.
Första användningen av tekannan:
Skölj den 3 till 4 gånger med sjudande vatten. Torka av utsidan och insidan med en torr trasa.
Användning av tekannan i gjutjärn:
VIKTIGT: Värm inte vatten direkt i tekannan. GÅR INTE att använda i mikrovågsugn eller diskmaskin. Använd inte tvättmedel.
1) Koka upp vattnet (kastrull/vattenkokare)
2) Häll lite kokande vatten i tekannan, skaka den försiktigt (vattnet kommer i kontakt med sidorna).
3) Kasta bort vattnet
Förfarandet utförs innan tebladen läggs i, de får därmed en mild fuktig värme.
4) Koka upp vattnet (helst filtrerat eller med låg mineralhalt) till önskad temperatur (beroende på vilket te som tillagas)
5) Placera tebladen ( 2 till 2,5 g, ungefär en sked per kopp) i infusionsbehållaren som placeras i tekannan. Häll i vattnet
6) Låt dra under lämplig tid (beroende på teet)
7) Ta bort infusionsbehållaren och njut