Japansk tekanna i gjutjärn Oitomi Seigaiha 500ml

2,657.00kr

Denna japanska tekanna i gjutjärn med Kiyomizu Ware-lock med motiv av en seigaiha-våg är en stolt representant för Nambus tekannor i gjutjärn.

Japansk tekanna i gjutjärn Oitomi Seigaiha 500ml
Japansk tekanna i gjutjärn Oitomi Seigaiha 500ml
Japansk tekanna i gjutjärn Oitomi Seigaiha 500ml
Japansk tekanna i gjutjärn Oitomi Seigaiha 500ml
Japansk tekanna i gjutjärn Oitomi Seigaiha 500ml

Här är en stolt representant för de Nambu gjutjärns tekannor, populära över hela världen. Det är en japansk tekanna i gjutjärn med ett lock i keramik från Kiyomizu Ware med motiv av en seigaiha-våg. Den här tekannan kombinerar två traditionella konstarter i en lekfull Kyoto-anda, ett exklusivt samarbete mellan T. Nishikawa & Co och det japanska gjuteriet Oitomi.

Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar

Material : Emaljerad tekanna i gjutjärn, lock i porslin 

Tillverkare : Oitomi

Ursprung : Nambu Tekki de Ôshû – Iwate – Japan

Innehåll: 500ml (0,5L) – 2 till 5 koppar beroende på kapacitet

Mått : 17 x 13 x 17cm

Vikt: 1kg

Färg: Mörkbrun, flerfärgat lock

Modell: Seigaiha – Kayori Collection – T. Nishikawa & Co

Filter : Korginfusor i rostfritt stål, löstagbar

Underhåll av tekanna i gjutjärn

Läs mer:

Enamaljerad tekanna i gjutjärn

Gjutjärn, perfekt för att lagra värme snabbt och avge den på ett harmoniskt sätt. Emaljerad interiör, helt säker för din hälsa.

Japansk Oitomi-tekanna

Oitomi grundades 1848 under namnet Hoshodo i det nuvarande Mizusawa-hada-distriktet, staden Ôshû, Iwate-prefekturen i Japan. Historien om Oitomi, som började med teceremonin, har överförts i över 170 år.

Varje tekanna Oitomi är tillverkad i Japan på ett traditionellt, handgjort sätt under en process som varar cirka 3 veckor. Den är försedd med gjuteriets sigill som garanterar dess äkthet. 

Kanna i gjutjärn med porslinslock

Kyoto tekanna

Kiyomizu-Yaki (清水焼) är en typ av Kyō-servis som traditionellt kommer från Gojōzaka-distriktet nära Kiyomizu-templet i Kyoto. Denna högkvalitativa keramik, som kombinerar fasthet och lätthet, kommer att ge dig många års tillfredsställande upplevelser. Och som gåva kommer den att vara en juvel av sällsynt förfining.

Gjutjärns tekanna på vilken eld?

Den här produkten är en gjutjärns tekanna (inte en vattenkokare). Direktkontakt med värmekällan ska undvikas Emaljen tål säkert mjukare, mer avlägsen värme, via en tekanna-spis.

Om emaljskiktet skadas (felaktig användning) är gjutjärnet av oklanderlig kvalitet. Järnpartiklar som sannolikt kommer i kontakt med vattnet i avsaknad av emalj och absorberas av våra kroppar är ofarliga för hälsan.

Avtagbart filter i rostfritt stål

Passar för alla infusioner. Begränsa användningen av sura frukter som skulle skada emaljen på lång sikt.

Första användningen av tekannan:

Skölj den 3 till 4 gånger med sjudande vatten. Torka av utsidan och insidan med en torr trasa.

Användning av tekannan i gjutjärn:

VIKTIGT: Värm inte vatten direkt i tekannan. KOMPATIBEL MED mikrovågsugn eller diskmaskin. Använd inte rengöringsmedel.

1) Koka upp vatten (kastrull/vattenkokare)

2) Häll lite kokande vatten i tekannan, skaka försiktigt (vattnet kommer i kontakt med sidorna).

3) Kasta bort vattnet

Förfarandet utförs innan tebladen läggs i, de gynnas därmed av en mild fuktig värme.

4) Koka upp vattnet (helst filtrerat eller med låg mineralhalt) till önskad temperatur (beroende på vilket te som tillagas)

5) Placera tebladen ( 2-2,5 g, ca en sked per kopp) i infuseringskorgen som är placerad i tekannan. Häll i vattnet

6) Låt dra under lämplig tid (beroende på teet)

7) Ta bort infusionsbehållaren och servera

Japansk tekanna i gjutjärn Oitomi Seigaiha 500ml
Japansk tekanna i gjutjärn Oitomi Seigaiha 500ml

2,657.00kr

2,657.00kr