Elegant och elegant, vår Arare Japanese Cast Iron Teapot föddes i det prestigefyllda gjuteriet i Wazuqu. Tillverkad av lätt och miljövänligt emaljerat gjutjärn av högsta kvalitet, prydd med Chu Arare-motivet, kommer denna tekanna att göra varje tebryggning till ett exceptionellt ögonblick.
Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar
Material : Emaljerat gjutjärn
Ursprung : Yamagata – Japan
Märke : Wazuqu
Kapacitet : 600ml (0,6L) – 3 till 6 koppar beroende på deras kapacitet
Modell : Hira Arare
Mönster: Chu Arare
Färg: Beige
Filter: Korginfusor i rostfritt stål, avtagbar
Underhåll av en tekanna i gjutjärn
Japansk emaljerad tekanna i gjutjärn
Gjutjärn, perfekt för att lagra värme snabbt och släppa ut den harmoniskt.
Enamellerad insida, helt säker för din hälsa.
Wazuqu tekanna
Wazuqu tekanna tillverkad av företaget Kikuchi Hojudo som grundades 1604 och drivs av den 15:e generationen i samma familj. Gjutjärnet ”Wa-zuqu” är typiskt för Japan, sällsynt och av stor renhet.
De utmärkta förfädernas tekniker har bevarats. Jämfört med massproduktionsmetoder genererar Wazuqu-tekannor av gjutjärn praktiskt taget inget industriavfall och deras vikt minskar med 25% i genomsnitt jämfört med andra tekannor av gjutjärn. Gjutjärn tillverkas av 70% återvunnet material, vilket garanterar en kvalitet som är identisk med den för en tekanna tillverkad av nya råvaror. Förpackning tillverkad av återvunnet avfall (vete) kan slängas med matavfall.
Tack vare den särskilda uppmärksamhet som ägnas pipen är den helt ”droppfri”.
Varje tekanna av gjutjärn Wazuqu har en mycket hög kvalitetsnivå. Dess färg utvecklas med tiden och kommer att mörkna, vilket ger den en unik patina som garanterar dess livslängd.
Gjutjärns tekanna på vilken eld?
Gjutjärns tekanna (inte en vattenkokare) är inte avsedd för direktkontakt med värmekällan. Emaljskiktet tål mer avlägsna värmekällor, t.ex. en stekpanna.
Om emaljen skadas (felaktig användning) är gjutjärnet av oklanderlig kvalitet. De järnpartiklar som sannolikt hamnar i vattnet i avsaknad av emalj och absorberas av våra kroppar är ofarliga för vår hälsa.
Uttagbart filter i rostfritt stål
För alla infusioner. Begränsa dock användningen av sura frukter, som kan skada emaljen på lång sikt.
Första användningen av tekannan:
Skölj 3 till 4 gånger med sjudande vatten. Torka av utsidan och insidan med en torr trasa.
Användning av tekannan i gjutjärn:
Värm inte vatten direkt i tekannan. GÅR INTE I mikrovågsugn eller diskmaskin. Använd inte diskmedel.
1) Koka upp vattnet
2) Häll lite kokande vatten i tekannan, skaka försiktigt (vattnet kommer i kontakt med sidorna).
3) Kasta bort vattnet
Förfarandet utförs innan du lägger i teet så att det drar nytta av en mild fuktig värme.
4) Låt vattnet sjuda till önskad temperatur
5) Placera bladen (2 till 2,5 g, ungefär en sked per kopp) i filtret. Häll i vattnet
6) Infusera under lämplig tid
7) Ta bort infusionsbehållaren och servera