En lyckad fusion av modernitet och tradition, vår Oigen Japanese Cast Iron Teapot har allt: Svart emaljerad gjutjärnskropp, porslinslock, stor kapacitet, oklanderlig kvalitet. Denna tekanna i toppklass, tillverkad i ett av Japans äldsta gjuterier, kommer att ge varenda en av dina avsmakningar en smak av evighet.
Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar
Material : Emaljerad tekanna i gjutjärn, lock i porslin
Tillverkare : Oigen
Ursprung: Kyoto – Japan
Kapacitet : 900ml (0,9L) – 3 till 9 koppar beroende på kapacitet
Mått: 21 x 18 x 16cm
Vikt: 1.9Kg
Färg: Svart och silver
Modell : Ichimatsu – Kaiori Collection – T. Nishikawa & Co
Filter : Korginfusor i rostfritt stål, löstagbar
Underhåll av en tekanna i gjutjärn
Läs mer:
Enamelerad tekanna i gjutjärn
Gjutjärn, perfekt för att lagra värme snabbt och avge den på ett harmoniskt sätt. Emaljerad insida, helt säker för din hälsa.
Tekanna Gjutjärn Oigen
Oigen grundades 1852 och är en av Japans äldsta (och mest kända) tillverkare av tekannor i gjutjärn. Varje tekanna tillverkas av en unik keramisk gjutform som formas för hand och förstörs när tekannan har tillverkats. Oigen tekannor är mycket motståndskraftiga och har fördelen att hålla te varmt under långa timmar tack vare kvaliteten på det gjutjärn som används.
Varje tekanna Oigen är handgjord i Japan på ett traditionellt sätt under en process som varar cirka 3 veckor, och bär deras sigill som garanterar deras överlägsna kvalitet.
Tekanna i gjutjärn med porslinslock
Vid överföringen av en teknik genom århundradena kan små modifieringar ge upphov till magnifika nya produkter. Detta är fallet med Kaiori-samlingen av T. Nishikawa & Co, vars motto är ”Hitta nöje i ljus” och som perfekt förkroppsligar kombinationen av modernitet och den japanska traditionen av Kiyomizu porslin.
Kyoto tekanna
Kiyomizu-Yaki (清水焼) är en typ av Kyō-porslin som traditionellt kommer från Gojōzaka-distriktet nära Kiyomizu-templet i Kyoto. Denna högkvalitativa keramik, som kombinerar fasthet och lätthet, kommer att ge dig många års tillfredsställande upplevelser. Och som gåva kommer den att vara en juvel av sällsynt förfining.
Gjutjärns tekanna på vilken eld?
Den här produkten är en gjutjärns tekanna (inte en vattenkokare). Direktkontakt med värmekällan ska undvikas Emaljen tål säkert mjukare, mer avlägsen värme, via en stekpanna.
Om emaljskiktet skadas (felaktig användning) är gjutjärnet av oklanderlig kvalitet. Järnpartiklar som sannolikt kommer i kontakt med vattnet i avsaknad av emalj och absorberas av våra kroppar är ofarliga för hälsan.
Avtagbart filter i rostfritt stål
Passar för alla infusioner. Begränsa användningen av sura frukter som skulle skada emaljen på lång sikt.
Första användningen av tekannan:
Skölj den 3 till 4 gånger med sjudande vatten. Torka av utsidan och insidan med en torr trasa.
Användning av tekannan i gjutjärn:
VIKTIGT: Värm inte vatten direkt i tekannan. KOMPATIBEL MED mikrovågsugn eller diskmaskin. Använd inte rengöringsmedel.
1) Koka upp vattnet (kastrull/vattenkokare)
2) Häll lite kokande vatten i tekannan, skaka den försiktigt (vattnet kommer i kontakt med sidorna).
3) Kasta bort vattnet
Förfarandet utförs innan tebladen läggs i, de får därmed en mild fuktig värme.
4) Koka upp vattnet (helst filtrerat eller med låg mineralhalt) till önskad temperatur (beroende på vilket te som tillagas)
5) Lägg i tebladen ( 2-2,5g, dvs ca en sked per kopp) i korgen som är placerad i tekannan. Häll i vattnet
6) Låt dra under lämplig tid (beroende på teet)
7) Ta bort infusionsbehållaren och servera