Om du letar efter den ikoniska japanska tekannedesignen, en platt tekanna i gjutjärn, är vår Kambin Cast Iron Teapot tillverkad av Iwachu. Du garanteras japansk tillverkning av högsta kvalitet och nöjet för dina ögon att beundra din vinröda platta tekanna i gjutjärn prydd med chu arare-motivet. Tekannan i gjutjärn har en emaljerad insida och är därför en minnesfri tekanna som passar för bryggning av alla typer av te.
Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar
Material : Emaljerat gjutjärn
Tillverkare : Iwachu
Ursprung : Morioka – Japan
Kapacitet : 800ml (0,8L) – 3 till 8 koppar beroende på kapacitet
Färg : Bordeaux röd, Chu Arare mönster
Modell : Kambin
Filter: Rostfritt stål, avtagbart
Underhålla en tekanna i gjutjärn
Hitta mer:
Enamellerad tekanna i gjutjärn
Enamellerad beläggning på insidan, helt säker för din hälsa.
Gjutjärn, perfekt för att lagra värme snabbt och släppa ut den harmoniskt.
Iwachu japansk tekanna
Varje Iwachu tekanna är tillverkad i Japan och bär deras sigill som garanterar deras överlägsna kvalitet.
Tillverkningsprocess på cirka 3 veckor:
Förberedelse av formar
Gjutning av flytande järn
Inre/yttre formar bryts, tekanna rensas
Jämna kanter trimmas med slipmaskin
- ./p>
Invändigt emaljerat / utvändigt målat
Overskottsfärg avlägsnad, färg patinerad med torr trasa
Kvalitetskontroll i varje steg och före packning.
Japansk tekanna i gjutjärn röd
Den vinröda färgen på din tekanna kommer att utvecklas med tiden, en unik patina vittnar om dess livslängd.
Kanna i gjutjärn på vilken eld?
Detta är en tekanna i gjutjärn, inte en vattenkokare. Den bör inte vara i direkt kontakt med värmekällan. Emaljskiktet kommer att kunna tåla mer avlägsen värme, t.ex. en teapot spis, utan problem.
Om emaljskiktet skulle skadas (felaktig användning) är tekannans gjutjärn av oklanderlig kvalitet. Järnpartiklar som sannolikt kommer i kontakt med vatten i avsaknad av emalj och absorberas av våra kroppar är ofarliga för hälsan.
Uttagbart filter i rostfritt stål
Passar för alla infusioner. Begränsa dock användningen av sura frukter som kan skada emaljen på lång sikt.
Första användningen av tekannan:
Skölj den 3 till 4 gånger med sjudande vatten. Torka av utsidan och insidan med en torr trasa.
Användning av tekannan i gjutjärn:
VIKTIGT: Värm inte vatten direkt i tekannan i gjutjärn. KOMPATIBEL MED mikrovågsugn eller diskmaskin. INGET tvättmedel.
1) Koka upp vatten (kastrull/vattenkokare)
2) Häll lite kokande vatten i tekannan, skaka försiktigt (vattnet kommer i kontakt med sidorna).
3) Kasta bort vattnet
Detta görs innan tebladen läggs i så att de gynnas av en mild fuktig värme.
4) Ta vattnet (helst filtrerat eller med låg mineralhalt) till önskad temperatur
5) Placera tebladen (2 till 2,5 g, ungefär en sked per kopp) i filtret som ska placeras i tekannan. Häll i vattnet
6) Låt dra under lämplig tid (beroende på teet)
7) Ta bort infusionsmunstycket och servera