Fyll på med vitaminer med vår Orange tekanna i gjutjärn. Överdelen på denna magnifika tekanna tillverkad i Japan av Iwachu är dekorerad med Kiku-motivet, krysantemum. De vertikala linjerna representerar de många kronbladen på denna eleganta blomma, emblemet för det kejserliga huset i Japan. Denna tekanna i gjutjärn är emaljerad på insidan så att du kan brygga och hålla alla dina teer varma tack vare den löstagbara infuseringskorgen, och behålla värmen under lång tid utan att rosta. I ett nötskal: den är vacker, originell, praktisk, mångsidig och av oklanderlig kvalitet. Hur kan du motstå det?
Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar
Material : Emaljerat gjutjärn
Tillverkare : Iwachu
Origine : Morioka – Japan
Kapacitet : 650ml (0,65L) – 2 till 6 koppar beroende på kapacitet
Färg : Orange
Modell: Kiku
Filter: Rostfritt stål, avtagbart
Underhåll av en tekanna i gjutjärn
Hitta mer:
Emaljerad tekanna i gjutjärn
Gjutjärn är perfekt för att lagra värme snabbt och avge den på ett harmoniskt sätt.
Det inre emaljskiktet är helt säkert för din hälsa.
Iwachu japansk tekanna
Varje Iwachu tekanna är tillverkad i Japan och bär deras sigill som garanterar deras överlägsna kvalitet.
Tillverkningsprocess på cirka 3 veckor:
Förberedelse av formar
Gjutning av flytande järn
Inre/yttre formar bryts, tekanna rensas
Jämna kanter trimmas med slipmaskin
- ./p>
Invändigt emaljerat / utvändigt målat
Overskottsfärg avlägsnad, färg patinerad med torr trasa
Kvalitetskontroll i varje steg och före packning.
Orange tekanna i gjutjärn
Färgen på denna orange tekanna i gjutjärn kommer att utvecklas med tiden och mörkna, unik patina som garanterar dess livslängd.
Gjutjärns tekanna på vilken eld?
Detta är en gjutjärns tekanna (inte en vattenkokare) som inte är avsedd att vara i direkt kontakt med värmekällan. Emaljen kan utan problem tåla mer avlägsen värme via en tekanna.
Om emaljskiktet skadas (felaktig användning), är gjutjärnet av oklanderlig kvalitet. Järnpartiklar som sannolikt kommer i kontakt med vattnet i avsaknad av emalj och absorberas av våra kroppar är ofarliga för hälsan.
Avtagbart filter i rostfritt stål
Passar för alla infusioner. Begränsa användningen av sura frukter som skulle skada emaljen på lång sikt.
Första användningen av tekannan:
Skölj den 3 till 4 gånger med sjudande vatten. Torka av utsidan och insidan med en torr trasa.
Användning av tekannan i gjutjärn:
VIKTIGT: Värm inte vatten direkt i tekannan. KOMPATIBEL MED mikrovågsugn eller diskmaskin. Använd inte diskmedel.
1) Koka upp vattnet (kastrull/vattenkokare)
2) Häll lite kokande vatten i tekannan, skaka försiktigt (vattnet kommer i kontakt med sidorna).
3) Kasta bort vattnet
Förfarandet utförs innan tebladen läggs i, de gynnas därmed av en mild fuktig värme.
4) Koka upp vattnet (helst filtrerat eller med låg mineralhalt) till önskad temperatur (beroende på vilket te som tillagas)
5) Placera tebladen ( 2 till 2,5 g, ungefär en sked per kopp) i infusionsbehållaren som placeras i tekannan. Häll i vattnet
6) Låt dra under lämplig tid (beroende på teet)
7) Ta bort infusionsbehållaren, servera och njut!