Den här färgen… Vi drömde om den, Wazuqu gjorde den! Denna Turkosa tekanna i gjutjärn är tillverkad i Japan och är av exceptionell kvalitet. Emaljerat gjutjärn med hög renhet, 70 % återvunnet, originaldesign, droppfri hällning och en magnifik turkos färg med guldglitter: en tekanna i toppklass.
Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar
Material : Emaljerat gjutjärn
Ursprung: Yamagata – Japan
Stil: Skandinavisk
Tillverkare: Wazuqu
Kapacitet : 550ml (0,55L) – 2 till 5 koppar beroende på kapacitet
Modell : MAYU
Färg : Turkosblå och guld
Filter: rostfritt stål avtagbar korg
Design: Ken Okuyama
Japansk emaljerad tekanna i gjutjärn
Gjutjärn, perfekt för snabb lagring av värme och harmonisk avgivning av den.
Enamellerad insida, helt säker för din hälsa.
Wazuqu tekanna
Wazuqu tekanna tillverkad av företaget Kikuchi Hojudo som grundades 1604 och drivs av den 15:e generationen i samma familj. Gjutjärnet ”Wa-zuqu” är typiskt för Japan, sällsynt och av stor renhet.
De utmärkta förfädernas tekniker har bevarats. Jämfört med massproduktionsmetoder genererar Wazuqu-tekannor av gjutjärn praktiskt taget inget industriavfall och deras vikt minskar med 25% i genomsnitt jämfört med andra tekannor av gjutjärn. Gjutjärn tillverkas av 70% återvunnet material, vilket garanterar en kvalitet som är identisk med den för en tekanna tillverkad av nya råvaror. Förpackning tillverkad av återvunnet avfall (vete) kan slängas med matavfall.
Tack vare den särskilda uppmärksamhet som ägnats pipen är den helt ”droppfri”.
Varje tekanna av gjutjärn Wazuqu är av en mycket hög kvalitetsnivå. Färgen kommer att utvecklas med tiden och mörkna, vilket ger varje tekanna en unik patina som garanterar dess livslängd.
Kanna i gjutjärn på vilken eld?
Kanna i gjutjärn (inte en vattenkokare) inte avsedd för direktkontakt med värmekällan. Emaljskiktet tål mer avlägset liggande värme, t.ex. en rteapot spis.
Om emaljen skadas (felaktig användning) är gjutjärnet av oklanderlig kvalitet. De järnpartiklar som sannolikt kommer i kontakt med vattnet i avsaknad av emalj och absorberas av våra kroppar är ofarliga för hälsan.
Uttagbart filter i rostfritt stål
Är lämpligt för alla infusioner. Begränsa dock infusionen av sura frukter som kan skada emaljen på lång sikt.
Första användningen av tekannan:
Skölj 3 till 4 gånger med sjudande vatten. Torka av utsidan och insidan med en torr trasa.
Användning av tekannan i gjutjärn:
Värm inte vatten direkt i tekannan i gjutjärn. KOMPATIBEL MED mikrovågsugn eller diskmaskin. Använd inte diskmedel.
1) Koka upp vatten
2) Häll lite kokande vatten i tekannan, skaka försiktigt (vattnet kommer i kontakt med sidorna).
3) Kasta bort vattnet
Förfarandet utförs innan du lägger i teet så att det drar nytta av en mild fuktig värme.
4) Låt vattnet sjuda till önskad temperatur
5) Placera bladen (2 till 2,5 g, ungefär en sked per kopp) i filtret. Häll i vattnet
6) Infundera under lämplig tid
7) Ta bort infunderaren, njut