Den här Japanska tekannan i emaljerat gjutjärn och porslin är en ode till natur och poesi.Den kombinerar talangerna hos Oitomi, ett anrikt gjuteri i Oshu, och Nishikawa & Co, ett företag specialiserat på Kiyomizu-Yaki-keramik, och är en tekanna i gjutjärn utrustad med ett porslinslock och ett avtagbart filter i rostfritt stål. Mångsidig, hållbar och vacker.
Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar
Material: Emaljerad tekanna i gjutjärn, lock i porslin
Tillverkare : Oitomi
Ursprung : Nambu Tekki de Ôshû – Iwate – Japan
Innehåll: 500ml (0,5L) – 2 till 5 koppar beroende på kapacitet
Mått: 17 x 12 x 16cm
Vikt : 1kg
Färg: Svartbrun, lock vitt och grönt
Modell: Sai Aoe – Collection Landscape – T. Nishikawa & Co
Filter: Korginfusor av rostfritt stål, löstagbar
Underhåll av en tekanna i gjutjärn
Hitta mer:
Enamelerad tekanna i gjutjärn
Gjutjärn, perfekt för att lagra värme snabbt och avge den på ett harmoniskt sätt. Emaljerad interiör, helt säker för din hälsa.
Japansk Oitomi-tekanna
Oitomi grundades 1848 under namnet Hoshodo i det nuvarande Mizusawa-hada-distriktet, staden Ôshû, Iwate-prefekturen i Japan. Historien om Oitomi, som började med teceremonin, har överförts i över 170 år.
Varje tekanna Oitomi är tillverkad i Japan på ett traditionellt, handgjort sätt under en process som varar cirka 3 veckor. Den är försedd med gjuteriets sigill som garanterar dess äkthet.
Kanna i gjutjärn med porslinslock
Kyoto tekanna
Kiyomizu-Yaki (清水焼) är en typ av Kyō-servis som traditionellt kommer från Gojōzaka-distriktet nära Kiyomizu-templet i Kyoto. Denna högkvalitativa keramik, som kombinerar fasthet och lätthet, kommer att ge dig många års tillfredsställande upplevelser. Och som gåva kommer den att vara en juvel av sällsynt förfining.
Gjutjärns tekanna på vilken eld?
Den här produkten är en gjutjärns tekanna (inte en vattenkokare). Direktkontakt med värmekällan ska undvikas Emaljen tål säkert mjukare, mer avlägsen värme, via en tekanna-spis.
Om emaljskiktet skadas (felaktig användning) är gjutjärnet av oklanderlig kvalitet. Järnpartiklar som sannolikt kommer i kontakt med vattnet i avsaknad av emalj och absorberas av våra kroppar är ofarliga för hälsan.
Avtagbart filter i rostfritt stål
Passar för alla infusioner. Begränsa användningen av sura frukter som skulle skada emaljen på lång sikt.
Första användningen av tekannan:
Skölj den 3 till 4 gånger med sjudande vatten. Torka av utsidan och insidan med en torr trasa.
Användning av tekannan i gjutjärn:
VIKTIGT: Värm inte vatten direkt i tekannan. KOMPATIBEL MED mikrovågsugn eller diskmaskin. Använd inte tvättmedel.
1) Koka upp vatten (kastrull/vattenkokare)
2) Häll lite kokande vatten i tekannan, skaka försiktigt (vattnet kommer i kontakt med sidorna).
3) Kasta bort vattnet
Förfarandet utförs innan tebladen läggs i, de gynnas därmed av en mild fuktig värme.
4) Koka upp vattnet (helst filtrerat eller med låg mineralhalt) till önskad temperatur (beroende på vilket te som tillagas)
5) Placera tebladen ( 2-2,5 g, ca en sked per kopp) i infuseringskorgen som placeras i tekannan. Häll i vattnet
6) Låt dra under lämplig tid (beroende på teet)
7) Ta bort infusionsbehållaren, servera