Spela kontrastkortet med denna fantastiska Japanska porslinstekanna vit och med sitt klarröda lock. Det är en handgjord modell tillverkad i Shigaraki, Japan, en lyckad fusion av shiboridashi och Yokode Kyusu. Ett riktigt underverk för att avnjuta alla typer av te tack vare den minnesfria keramiken, men mer särskilt lämpad för dyrbart grönt te som gyokuro tack vare den breda öppningen.
Snabb leverans i Frankrike –
Material : Lergods – keramik – porslin
Ursprung : Japan
Typ : Fusion mellan Shiboridashi (tekanna utan filter eller handtag) och Yokode Kyusu (tekanna med sidohandtag)
Innehåll : 300ml (0.3L)
Färg : Vit och röd
Filter : räfflor i tekannan vid pipen + locket som fungerar som ett filter
Författare : Houzan Sawa
Hitta mer:
Kyusu
Kyusu är det namn som den traditionella japanska tekannan har fått. Den är oftast tillverkad av terrakotta, har i allmänhet liten kapacitet och lämpar sig mycket väl för att dricka te i flera infusioner.
Shiboridashi
Japansk motsvarighet till gaiwan
Detta är en bryggkärl med liten volym vars lock används för att låser fast bladen vid upphällning. En generös öppning gör att tebladen kan expandera helt.
Användningen av shiboridashi passar ömtåliga teer som grönt te, tidigt grönt te, vitt te, gult te. Den är idealisk för dyrbara långbladiga teer som temomicha (handrullat japanskt grönt te) eller gyokuro, ett delikat japanskt umbragrönt te. Skuggteet kallas ”Precious Dew” eller ”Dew Pearl” och framställs genom att tebuskarna 3 veckor före skörd berövas ljus för att främja utvecklingen av umamismaken.