När du funderar på att köpa en japansk tekanna i gjutjärn, är det Iwachu Japanese Cast Iron Teapot som du naturligt vänder dig till. Iwachu är Japans ledande tillverkare av tekannor i gjutjärn och har behärskat både gamla tillverkningstekniker och ny teknik till perfektion. Designen på tekannan Mari (boll) Asobi (lek) är en hyllning till Temari, de traditionella ballonger som japanerna brukade ge sina barn till nyår. När den här emaljerade tekannan i gjutjärn sköts om på rätt sätt kommer den att hålla hela livet.
Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar
Material : Emaljerat gjutjärn
Tillverkare : Iwachu
Ursprung : Morioka – Japan
Innehåll : 650ml (0,65L) – 2 till 6 koppar beroende på deras kapacitet
Färg :Svart och silver
Modell: Mari Asobi eller Temari
Filter: Rostfritt stål, löstagbart
Ta hand om en tekanna i gjutjärn
Läs mer:
Enamellerad tekanna i gjutjärn
Gjutjärn, perfekt för att lagra värme snabbt och avge den på ett harmoniskt sätt.
Invändig emaljbeläggning, helt säker för din hälsa.
Iwachu japansk tekanna
Varje Iwachu tekanna är tillverkad i Japan och bär deras sigill som garanterar deras överlägsna kvalitet.
Tillverkningsprocess på cirka 3 veckor:
Förberedelse av formar
Gjutning av flytande järn
Inre/yttre formar bryts, tekanna rensas
Jämna kanter trimmas med slipmaskin
- ./p>
Invändig emaljering / utvändig målning
Overskottsfärg avlägsnas, färg patineras med torr trasa
Kvalitetskontroll i varje steg och före packning.
Färgen på din tekanna kommer att förändras med tiden och den unika patinan garanterar dess livslängd.
Iwachu Temari tekanna
Den här ”Mari Asobi” modellen med sina fint graverade mönster som påminner om planeter skickar dig in i de höga sfärerna av japanskt hantverk.Temari, en traditionell japansk ballong, tillverkades historiskt av resterna av gamla kimonos insvepta i tygband och broderier.
Gjutjärns tekanna på vilken eld?
Detta är en gjutjärns tekanna (inte en vattenkokare) som inte är avsedd att vara i direkt kontakt med värmekällan. Emaljen kommer att kunna tåla mer avlägset liggande värme utan problem, via en tekannakamin.
Om emaljskiktet skulle skadas (felaktig användning) är gjutjärnet av oklanderlig kvalitet. Järnpartiklar som sannolikt kommer i kontakt med vattnet i avsaknad av emalj och absorberas av våra kroppar är ofarliga för hälsan.
Avtagbart filter i rostfritt stål
Passar för alla infusioner. Begränsa de med sura frukter som skulle skada emaljen på lång sikt.
Första användning:
Skölj den 3 till 4 gånger med sjudande vatten. Torka av utsidan och insidan med en torr trasa.
Användning av tekannan i gjutjärn:
VIKTIGT: Värm inte vatten direkt i tekannan. KOMPATIBEL MED mikrovågsugn eller diskmaskin. Använd inte diskmedel.
1) Koka upp vattnet (kastrull/vattenkokare)
2) Häll lite kokande vatten i tekannan, skaka försiktigt (vattnet kommer i kontakt med sidorna).
3) Kasta bort vattnet
Förfarandet utförs innan tebladen läggs i, de gynnas därmed av en mild fuktig värme.
4) Koka upp vattnet (helst filtrerat eller med låg mineralhalt) till önskad temperatur (beroende på vilket te som tillagas)
5) Lägg i tebladen (2-2,5 g, ca en sked per kopp) i infusionsbehållaren som placeras i tekannan. Häll i vattnet
6) Dra under lämplig tid (beroende på teet)
7) Ta bort infusionsbehållaren, servera