Här är den perfekta japanska tekannan för grönt te: en platt kyusu från Tokoname. Tekannan är tillverkad av järnrik vulkanisk lera från Japan, och dess breda öppning och platta design gör att de gröna tebladen kan blomma fullt ut. Jordfiltret, sidohandtaget, den droppfria hällpipen och den lilla kapaciteten hjälper dig att kontrollera din infusion (för att förhindra bitterhet). Denna modell är ett konstverk av den japanske keramikern Junzo Maekawa.
Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar
Material : Lergods – Keramik – Lera
Ursprung : Tokoname – Japan
Typ : Yokode Flat Kyusu (sidohandtag)
Innehåll : 90ml (0.09L)
Färg: Brun-svart och grå
Filter: lera, typ sasame (lera, flerhåligt, integrerat framför pipen)
Tillverkning: Handgjord
Konstnär: Junzo Maekawa
Varje föremål är handgjort av konstnären.
Var vänlig notera att storlekar och kapacitet som visas är ungefärliga och kan variera något.
Fotografier är så nära produktens färg som möjligt, men kan skilja sig något från den faktiska färgen på grund av din bildskärms inställningar, belysning etc.
Läs mer:
Kyusu
Traditionell japansk tekanna tillverkad av naturlig lera. Den är oglaserad på insidan och reagerar vid kontakt med vatten och te för att avslöja alla dess aromer.
Filter framför pipen : teet flyter och brygger fritt för fullständig extraktion av komponenter och aromer. Teet förblir färskt och kan bryggas flera gånger (= flera infusioner).
Några av de hundratals keramiska tillverkningscentra som etablerats i Japan (vulkanisk jord rik på lera) under de senaste decennierna är fortfarande i drift. De 6 ”gamla ugnarna” är Bizen, Shigaraki, Seto, Echizen, Tamba och den mest kända: Tokoname.
Tokoname ugn
Tokoname Yaki (常滑焼), den äldsta av de sex ”gamla ugnarna” (roku koyo, 日本六古窯) och Japans viktigaste keramiska produktionscentrum.
Ren naturlig lera (Shudei) har en karakteristisk röd färg på grund av dess höga järninnehåll (specifika egenskaper när det gäller smak och fördelar med grönt te). Till skillnad från andra regioner där leran är praktiskt taget uttömd har Tokoname fortfarande fyndigheter idag.
Det polerade utseendet utan att vara glaserat beror på poleringen av Kyusu före bränning med en metallspatel eller trasa, för att låta leran tala för sig själv.
Den här tekannan brändes i en reduktionsugn, dvs. i frånvaro av syre (svart lera).
Rengöring
Extern
Endast med rent vatten och mjuk trasa. Vid fläckar, gnugga med en mjuk trasa indränkt i grönt te-infusion.
Invändig
Skölj med rent vatten om möjligt med låg kalkhalt. Under användningstiden uppstår en patina på insidan: ta inte bort den (culottage).
Torka
Torka utomhus upp och ned på en ren trasa eller gnugga försiktigt utsidan med en mjuk trasa.
Onglaserad tekanna (icke-porös lera): rekommenderas på lång sikt för att förbereda liknande sorters te på grund av den gradvisa bildandet av en patina vid kontakt med infusionen. Denna patinering förbättrar och intensifierar smaken av teet med tiden.
Varning
Keramik keramik, även av bästa kvalitet, är känslig för termisk chock (risk för sprickbildning):
– Värm tekannan med varmt vatten innan du häller kokande vatten i den
– Placera aldrig en fortfarande varm tekanna direkt under kallt vatten