Den här Japanska tekannan i rödbränd jord från Tokoname är den berömda tekannan kallad Shudei Kyusu. Denna modell med stor kapacitet tillverkas i Japan i en av de 6 japanska ”gamla ugnarna” och gör att du kan servera flera gäster. Tekannans filter kallas ”ita ami” (ett rostfritt stålgaller med en fin sil som placeras framför pipen), vilket är extremt effektivt för filtrering av gröna teblad.
Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar
Material : Lergods – Keramik – Lera
Ursprung : Tokoname – Japan
Yokode Kyusu (sidohandtag)
Innehåll : 560ml (0.56L)
Färg: Orange röd
Filter: Rostfritt stål, typ Ita Ami (galler placerat framför pipen)
Tillverkning: för hand
Hitta mer:
Kyusu
Traditionell japansk tekanna tillverkad av naturlig lera.
Filter framför pipen : teet flyter, brygger fritt för fullständig extraktion av komponenter och aromer. Teet förblir färskt och kan bryggas flera gånger (= flera infusioner).
Några av de hundratals keramiska tillverkningscentra som etablerats i Japan (vulkanisk jord rik på lera) under de senaste decennierna är fortfarande i drift. De 6 ”gamla ugnarna” är Bizen, Shigaraki, Seto, Echizen, Tamba och den mest kända: Tokoname.
Tokoname ugn
Tokoname Yaki (常滑焼), den äldsta av de sex ”gamla ugnarna” (roku koyo, 日本六古窯) och det viktigaste keramiska produktionscentret.
Ren naturlig lera (Shudei) har en karakteristisk röd färg på grund av sitt höga järninnehåll (specifika egenskaper när det gäller smaken och fördelarna med grönt te). Till skillnad från andra regioner där leran är praktiskt taget uttömd, har Tokoname fortfarande fyndigheter idag.
Det polerade utseendet utan att vara glaserat beror på poleringen av Kyusu före bränning med en metallspatel eller trasa, för att låta leran tala för sig själv.
Kyusu bränd i oxidation (röd lera).
Rengöring
External
Endast med rent vatten och en mjuk trasa. Vid fläckar, gnugga med en trasa indränkt i grönt te-infusion.
Invändig
Skölj endast med rent vatten om möjligt med låg kalkhalt. Under användningstiden uppstår en patina på insidan: ta inte bort den (culottage).
Torka
Torka utomhus upp och ned på en ren trasa eller gnugga försiktigt utsidan med en mjuk trasa.
En ändamålsenlig tekanna (icke-porös lera) oglaserad på insidan: rekommenderas på lång sikt för att förbereda liknande sorters te på grund av den gradvisa bildandet av en patina vid kontakt med infusionen. Denna patina förbättrar och intensifierar smaken av teet med tiden.
Varning
Keramik keramik, även av bästa kvalitet, är ett material känsligt för termisk chock vilket kan göra att det spricker:
– Värm tekannan med varmt vatten innan du häller kokande vatten i den
– Placera aldrig en fortfarande varm tekanna direkt under kallt vatten