Varje Karina Klages tekanna är en unik skapelse. Den tyska keramikern vågar tolka japansk och kinesisk keramik och kombinerar traditionella former med en grov textur som återförenar dig med naturen varje gång du njuter av en kopp te. Denna lilla gaiwan är inget undantag, och du kommer aldrig att vilja lämna den.
Snabb leverans i Frankrike inom 3 till 5 arbetsdagar
Material : Terrakotta – Keramik – Stengods
Ursprung: Niedersachsen, Tyskland
Innehåll: 100ml (0.1L)
Färg: Vit emaljkräm
Utan filter, locket fungerar som filter
Tillverkning: För hand
Konstnär: Karina Klages
Hitta mer:
Theière Karina Klages
Hennes arbete är inspirerat av Wabi-Sabi-estetiken. ”Sabi” skönhetsideal blir bara perfekt med ”Wabi” -känslan. Wabi förmedlar inte perfekt, obefläckad, bländande skönhet, utan lugn, dyster, diskret skönhet. Mognadens skönhet, i orörlighet.
Gaiwan: litet kärl för bryggning av te.
Teapot betyder ”skål med lock” på kinesiska. Används i Kina sedan Ching-dynastin (1644-1912). En gaiwan (uttalas gaiwan) är tillräckligt liten för att greppa med en hand.
Fördelar med en gaiwan
Omgångsvis infusion av teblad.
För flera infusioner av oolong, grönt, vitt och pu erh-te. Svart te har svårare att behålla sin smak under flera infusioner.
Vaka över infusionen.
Tebladen flyter fritt i gaiwan, så du kan beundra dem när de släpper ifrån sig sin smak och bättre bedöma när du ska avbryta infusionen.
Använda din gaiwan
Lägga tebladen i skålen.
Mängden varierar beroende på teets styrka, gaiwanens storlek och din personliga smak. I allmänhet ska du använda mer än i en tekanna och brygga under kortare tid.
Lägg i det heta vattnet
Temperaturen varierar beroende på typ av te. Använd locket för att röra om i bladen.
Sätt tillbaka locket på koppen
Räkna med mellan 10 sekunder och några minuters infusion. Luta locket så att det står lite snett. Öppningen ska vara tillräckligt stor för att vattnet ska rinna ut, tillräckligt liten för att förhindra att bladen kommer ut.
Håll i Gaiwan.
Experimentera för att hitta den metod som känns mest naturlig för dig. Använd tummen och långfingret för att hålla i den utsvängda kanten på skålen. Använd pekfingret (eller indexleden) för att hålla locket stadigt på plats. Du kommer att bränna fingrarna en eller två gånger innan du får till det, det är helt normalt!
Hälla upp te
Ta ett stadigt tag om gaiwan och luta den mot din kopp (eller kanna för att servera flera personer med en jämn infusion). Gör detta med tillförsikt, teet kommer att hällas ut försiktigt. Skaka gaiwanen några gånger för att se till att all vätska har kommit ut. Om du lämnar kvar te i den kommer det att fortsätta bryggas och smaka bittert.