Vår Libellule tekanna i gjutjärn är en svart japansk tekanna i gjutjärn tillverkad i Japan av Iwachu, Iwates berömda Nanbu Tekki-gjuteri.Vi älskar den platta formen, de eleganta, hållbara färgerna svart eller svart och guld, den emaljerade insidan av högsta kvalitet och de 2 tillgängliga volymerna& från 500 ml till 1.2L för att kunna servera många gäster.
Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar
Material : Emaljerat gjutjärn
Ursprung : Morioka – Japan
Tillverkare : Iwachu
Kapacitet : 500ml (0.5L) – 2 till 4 koppar beroende på kapacitet eller 1200ml (1,2L) – 4 till 10 koppar beroende på kapacitet
Färg:Svart eller Svart och guld
Modell:Dragonfly
Filter : Rostfri stålkorg, löstagbar
Skötsel av en tekanna i gjutjärn
Hitta mer:
Enamellerad tekanna i gjutjärn
Gjutjärn, perfekt för att lagra värme snabbt och avge den harmoniskt.
Enamelbeläggning på insidan, helt säker för din hälsa.
Iwachu japansk tekanna
Varje Iwachu tekanna är tillverkad i Japan och bär deras sigill som garanterar deras överlägsna kvalitet.
Tillverkningsprocess på cirka 3 veckor:
Förberedelse av formar
Gjutning av flytande järn
Inre/yttre formar bryts, tekanna rensas
Jämna kanter trimmas med slipmaskin
- ./p>
Invändigt emaljerat / utvändigt målat
Overskottsfärg avlägsnad, färg patinerad med torr trasa
Kvalitetskontroll i varje steg och före packning.
Tekanna i gjutjärn på vilken eld?
Detta är en tekanna i gjutjärn, inte en vattenkokare. Den bör inte vara i direkt kontakt med värmekällan. Emaljskiktet tål mer avlägsna värmekällor, t.ex. en stekpanna, utan några problem.
Om emaljskiktet skulle skadas (felaktig användning) är tekannans gjutjärn av oklanderlig kvalitet. Järnpartiklar som sannolikt kommer i kontakt med vatten i avsaknad av emalj och absorberas av våra kroppar är ofarliga för hälsan.
Uttagbart filter i rostfritt stål
Passar för alla infusioner. Begränsa dock användningen av sura frukter som kan skada emaljen på lång sikt.
Första användningen av tekannan:
Skölj den 3 till 4 gånger med sjudande vatten. Torka av utsidan och insidan med en torr trasa.
Användning av tekannan i gjutjärn:
VIKTIGT: Värm inte vatten direkt i tekannan i gjutjärn. KOMPATIBEL INTE med mikrovågsugn eller diskmaskin. Använd inte rengöringsmedel.
1) Koka upp vatten (kastrull/vattenkokare)
2) Häll lite kokande vatten i tekannan, skaka försiktigt (vattnet kommer i kontakt med sidorna).
3) Kasta bort vattnet
Detta görs innan tebladen läggs i så att de drar nytta av en mild fuktig värme.
4) Ta vattnet (helst filtrerat eller med låg mineralhalt) till önskad temperatur (beroende på vilket te som tillagas)
5) Placera tebladen (2 till 2,5 g, ungefär en sked per kopp) i filtret som ska placeras i tekannan. Häll i vattnet
6) Låt dra under lämplig tid (beroende på teet)
7) Ta bort infusionsmunstycket och njut