I Japan kallas kanbin den kruka som används för att koka sake. Iwachu hämtade inspiration från denna kanna för designen av Kanbin tekannan, en vacker kanna i gjutjärn prydd med det traditionella ”Chu Arare” motivet med stora prickar, en klassiker från Nanbu Tekki. Denna vackra platta tekanna är emaljerad för att brygga alla typer av te och hålla dem varma utan rädsla för rost, och är en ren japansk skönhet.
Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar
Material : Emaljerat gjutjärn
Tillverkare : Iwachu
Ursprung: Iwate – Japan
Kapacitet : 500ml (0,5L) – 2 till 5 koppar beroende på kapacitet
Färg: Svart
Modell: Kanbin
Filter : Rostfritt stål, löstagbart
Ta hand om en tekanna i gjutjärn
Läs mer:
Enamellerad tekanna i gjutjärn
Gjutjärn, perfekt för att lagra värme snabbt och avge den harmoniskt.
Enamelbeläggning på insidan, helt säker för din hälsa.
Iwachu japansk tekanna
Varje Iwachu tekanna är tillverkad i Japan och bär deras sigill som garanterar deras överlägsna kvalitet.
Tillverkningsprocess på cirka 3 veckor:
Förberedelse av formar
Gjutning av flytande järn
Inre/yttre formar bryts, tekanna rensas
Jämna kanter trimmas med slipmaskin
- ./p>
Invändigt emaljerat / utvändigt målat
Overskottsfärg avlägsnad, färg patinerad med torr trasa
Kvalitetskontroll i varje steg och före packning.
Tekanna i gjutjärn på vilken eld?
Detta är en tekanna i gjutjärn, inte en vattenkokare, inte avsedd för direktkontakt med värmekällan. Emaljskiktet tål värme längre från en stekannspis.
Om emaljskiktet skadas (felaktig användning) är tekannans gjutjärn av oklanderlig kvalitet. Järnpartiklar som sannolikt kommer i kontakt med vattnet i avsaknad av emalj och absorberas av våra kroppar är ofarliga för hälsan.
Uttagbart filter i rostfritt stål
Är lämpligt för alla infusioner. Begränsa dock användningen av sura frukter som kan skada emaljen på lång sikt.
Första användningen av tekannan:
Skölj den 3 till 4 gånger med sjudande vatten. Torka av utsidan och insidan med en torr trasa.
Användning av tekannan i gjutjärn:
VIKTIGT: Värm inte vatten direkt i tekannan i gjutjärn. KOMPATIBEL INTE med mikrovågsugn eller diskmaskin. Använd inte rengöringsmedel.
1) Koka upp vatten (kastrull/vattenkokare)
2) Häll lite kokande vatten i tekannan, skaka försiktigt (vattnet kommer i kontakt med sidorna).
3) Kasta bort vattnet
Detta görs innan tebladen läggs i så att de drar nytta av en mild fuktig värme.
4) Ta vattnet (helst filtrerat eller med låg mineralhalt) till önskad temperatur (beroende på vilket te som tillagas)
5) Placera tebladen (2 till 2,5 g, ungefär en sked per kopp) i filtret som ska placeras i tekannan. Häll i vattnet
6) Låt dra under lämplig tid (beroende på teet)
7) Ta bort infusionsmunstycket, servera