Den här röda japanska tekannan i gjutjärn är inte vilken röd tekanna i gjutjärn som helst. En tekanna i gjutjärn tillverkad i Japan i ett gjuteri som har funnits i över 400 år, den är tillverkad av Wa-Zuqu gjutjärn av stor renhet (stor lätthet trots sin stora volym). En emaljerad tekanna som brygger och håller ditt te varmt under lång tid utan att rosta och försedd med en ”Zero Drip”-utloppspip. Du kommer säkert att hålla med om att detta är en japansk tekanna i rött gjutjärn i toppklass.
Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar
Material : Emaljerat gjutjärn
Ursprung : Yamagata – Japan
Innehåll : 950ml (0,95L) – 4 till 10 koppar beroende på kapacitet
Tillverkare : Wazuqu
Modell : Hikime
Färg: Mörkröd
Filter: Rostfritt stål, avtagbart
Underhåll av en tekanna i gjutjärn
Japansk emaljerad tekanna i gjutjärn
Gjutjärn, perfekt för snabb lagring av värme och harmonisk avgivning av den.
Enamellerad insida, helt säker för din hälsa.
Wazuqu tekanna
Wazuqu tekannor tillverkas av företaget Kikuchi Hojudo som grundades 1604 och leds av den 15:e generationen i samma familj. Gjutjärnet ”Wa-zuqu” är typiskt för Japan, sällsynt och av stor renhet.
De utmärkta förfädernas tekniker har bevarats. Jämfört med massproduktionsmetoder genererar Wazuqu-tekannor av gjutjärn praktiskt taget inget industriavfall och deras vikt minskar med 25% i genomsnitt jämfört med andra tekannor av gjutjärn.Gjutjärnet är tillverkat av 70% återvunnet material, vilket garanterar en kvalitet som är identisk med en tekanna tillverkad av nya råvaror. Förpackningar tillverkade av återvunnet avfall (vete) kan kastas tillsammans med matavfall.
Varje tekanna i gjutjärn Wazuqu är av mycket hög kvalitet.
Färgen varierar beroende på ljuset och kommer att utvecklas med tiden, ett normalt och naturligt fenomen.
Gjutjärns tekanna på vilken eld?
Gjutjärns tekanna (inte en vattenkokare) är inte avsedd för direktkontakt med värmekällan. Emaljen tål mer avlägset liggande värme, t.ex. en tepannae.
Om emaljen skadas (felaktig användning) är gjutjärnet av oklanderlig kvalitet. De järnpartiklar som sannolikt kommer i kontakt med vattnet utan emaljen och absorberas av våra kroppar är ofarliga för hälsan.
Uttagbart filter i rostfritt stål
Passar för alla infusioner. Begränsa dock användningen av sura frukter som kan skada emaljen på lång sikt.
Första användning:
Skölj 3 till 4 gånger med sjudande vatten. Torka av utsidan och insidan med en torr trasa.
Rekommendationer :
Värm inte vatten direkt i tekannan av gjutjärn. KOMPATIBEL INTE mikrovågsugn eller diskmaskin. Använd inte diskmedel.
1) Koka upp vatten
2) Häll lite kokande vatten i tekannan, skaka försiktigt (vattnet kommer i kontakt med sidorna).
3) Kasta bort vattnet
Förfarandet utförs innan du lägger i teet så att det drar nytta av en mild fuktig värme.
4) Låt vattnet sjuda till önskad temperatur
5) Lägg bladen (2 -2,5 g, ca en sked per kopp) i filtret. Häll i vattnet
6) Infundera under lämplig tid
7) Ta bort infunderaren, servera och njut sedan!