Vår favoritform för en kinesisk tekanna av lera från Yixing: Xi Shi. Denna design är idealisk för bryggning av de flesta teer tack vare den jämna värmefördelningen inuti tekannan. Var försiktig, leran kommer att minnas smakerna av teet, så du måste välja den valda för denna tekanna!
Material: Bränd lera – lera och zisha blandat
Ursprung: Yixing (Kina)
Innehåll : 225ml (0,225L)
Färg : Dragon’s blood dite red
Filter: Lera, flerhålsboll, inbyggd i tekannan framför hällpipen
Tillverkning: Handgjord
Leverans 2 till 4 veckor
Mer information om produkten
Yixing tekanna
Yixing tekanna i lera anses av vissa teälskare vara tekannornas drottning och är en så kallad memory tekanna. Leran som den är tillverkad av är något porös, så tanninerna i det bryggda teet kommer gradvis att ackumuleras i leran under infusionerna och gradvis berika smaken av teet genom att återställas. Det är därför man bör reservera en Yixing tekanna för bara en typ av te (en familj av Oolongs, till exempel), eller till och med, enligt puristerna, bara ett te.
För första användningen måste du ”döpa” din tekanna med det te du har valt för den. Denna process kallas att ”döpa tekannan”, få reda på hur.
Yixing tekannor tillverkas för hand och drejas inte på en drejskiva. Den hårda leran hamras med en tung träklubba för att bilda en platta, tekannans kropp tillverkas sedan med tre grundläggande tekniker: pressgjuten, vikt eller plattgjuten. Specialverktyg av trä, bambu, metall och horn, som skapats under århundraden, används under tillverkningsprocessen av Yixing tekannor.
Handgjord tekanna
Eftersom varje modell är unik kan små skillnader, särskilt i färg (varierar beroende på upplösning och typ av skärm) observeras jämfört med bilderna.
Varning
keramikäven av bästa kvalitet, är ett material känsligt för termisk chock vilket kan göra att det spricker:
– Värm tekannan med varmt vatten innan du häller kokande vatten i den
– Placera aldrig en fortfarande varm tekanna direkt under kallt vatten