Japansk tekanna

Visar 1–52 av 441 resultat

Den japanska tekannan, ett underbart teberedningsverktyg och ett tidlöst trendigt objekt.

Här är tekannor av bästa kvalitet tillverkade i Japan eller japansk stil noggrant utvalda för optimal beredning av ditt te. De är så vackra att de inte borde gömmas undan i ett skåp mellan två användningar, utan visas som magnifika dekorativa föremål.

Traditionell japansk lerkanna: Kyusu

Upptäck våra många japanska tekannor i lera, stengods eller porslin, tillverkade i Japan naturligtvis men också i Frankrike, Belgien, Kina, Tyskland, USA, Polen, Ryssland…

Onglaserad gjutjärnsvattenkokare: Tetsubin

Vackra japanska gjutjärnsvattenkokare av hög kvalitet, oglaserade för att njuta av fördelarna med naturligt gjutjärn.

Namaljerade japanska gjutjärnsgrytor: Tetsu Kyusu eller Tetsubin Kyusu

Vi erbjuder dig det finaste av bästa kvalitet från 3 prestigefyllda fabriker i Japan: Wazuqu, Iwachu och Oiharu.

Japansk kyusu, läs mer

I århundraden har den traditionella japanska tekannan för grönt te varit gjord avterrakotta. Den går under namnet ”Kyusu”. Det finns flera olika typer beroende på om det finns ett handtag eller inte, var det sitter i förhållande till pipen och vilken typ av filter som ingår. Dessa tekannor, som betraktas som konstföremål, kan följa den som älskar grönt te livet ut. Den bästa jorden i Japan är Tokoname. Hitta de kyusu i alla dess former i vår samling

Yokodé Kyūsu (横手急須) eller Yokode No Kyusu

Sidohandtag

Ushirodé Kyūsu&.nbsp;(後手急須) eller Atode No Kyusu

Handtag mitt emot pipen

Uwadé kyūsu (上手急須) eller Dobin 

Handtag ovanför tekanna

Houhin (宝瓶) eller hohin kyūsu

Utan handtag och med filter

Shiboridashi

Utan handtag och utan filter

Futanashi kyūsu

Sidohank och inget lockFölj guiden för att lära dig mer om dessa japanska tekannor!

Japanska tekannor i gjutjärn, ta reda på mer

Kittel i gjutjärn: alla brännare inklusive induktion

Tack vare gjutjärnets väldiga termiska egenskaper och förekomsten av biotillgängligt järn som överförs till vattnet vid kokning, har vattenkokare i gjutjärn flera fördelar.Gjutjärnsgrytor används ofta för beredning av grönt te i Japan. Med ”Tetsubin” kan vatten kokas över alla typer av eld inklusive induktion, och ger en järnförsörjning till vattnet som det mjuknar och kommer att förbättra smaken på ditt te avsevärt.Välkommen att kontakta vår detaljerad artikel om dessa exceptionella vattenkokare.

Japansk vattenkokare i gjutjärn: Exceptionell kvalitet

Den moderna varianten av vattenkokaren i gjutjärn är tekannan i emaljerat gjutjärn, som endast används för att infusera te och inte längre för att värma vatten. För att säkerställa många års säker användning av din emaljerade tekanna i gjutjärn har vi valt ut 2 av de mest prestigefyllda märkena av tekannor i gjutjärn tillverkade i Japan:

Iwachu tekanna i gjutjärn 

Japans ledande tillverkare av tekannor i gjutjärn, nedärvd kunskap kombinerad med modern teknik för tekannor i gjutjärn av oklanderlig kvalitet.

Wazuqu tekanna i gjutjärn

Wazuqu tekannor i gjutjärn kommer från ett japanskt gjuteri som drivs av den 15:e generationen av samma familj av entusiaster, och är äkta handgjorda konstverk som kombinerar kvalitet, tradition, modernitet och respekt för miljön. Deras tekannor i gjutjärn är 25% lättare än konventionella tekannor i gjutjärn och deras produktionsprocess genererar inte längre industriavfall i 99% av fallen. 

Tekanna i gjutjärn Oiharu

Företaget Oiharu, som ligger i staden Oshu, erbjuder ett varierat sortiment av tekannor i gjutjärn, alltid tillverkade med den skicklighet och förfining som kännetecknar konsten ”Nambu Tekki”.För att bättre förstå priset på dessa exceptionella föremål jämfört med massproducerade tekannor i gjutjärn kan du läsa vårt blogginlägg om Emaljerad tekanna i gjutjärn kommer att ge dig några klargöranden.