Japansk tekanna i gjutjärn

Visar 1–52 av 134 resultat

Här är de bästa tekannorna i gjutjärn, resultatet av oöverträffad traditionell och nedärvd kunskap, vår samling av japansktillverkade tekannor och vattenkokare i gjutjärn.

Japansk tekanna i gjutjärn (Kyusu Tetsubin)

Modernitet, traditionellt japanskt hantverk och kvalitet

Wazuqu tekanna i gjutjärn

High-end tekanna i gjutjärn, design och miljövänlig.Företaget som tillverkar Wazuqu tekannor i Japan grundades 1604 och har kombinerat respekt för gamla tekniker som garanterar tillverkning av tekannor i gjutjärn av exceptionell kvalitet med moderna tekniker för att skapa emaljerade tekannor i gjutjärn med en modern design som är extremt lätta och utomordentligt långvariga. För att göra saken värre är hela tillverkningsprocessen miljövänlig, från återvinning av råvaror (Wazuqu-tekannor i gjutjärn är 70% återvunnet gjutjärn) till den slutliga förpackningen av tekannan.

Iwachu tekanna i gjutjärn

Antikvarisk know-how i tjänst hos en modern tekanna tillverkad av Iwachu. Japans ledande tillverkare av tekannor i gjutjärn behöver inte längre bevisa sin excellens när det gäller tekannor i gjutjärn.En Iwachu tekanna är ett föremål som kommer att följa dig genom hela ditt liv med beständighet och trohet. Symboliska japanska motiv (arare, itome, …), ljusa, långvariga färger, förfädernas hantverk kombinerat med ny teknik, Iwachu har spänt över årtiondena utan att förlora något av sin världsberömda tillverkningskvalitet.

Tekanna i gjutjärn Oiharu

Företaget Oiharu, som ligger i staden Oshu, erbjuder ett varierat utbud av tekannor i gjutjärn, alltid tillverkade med den skicklighet och förfining som kännetecknar ”Nambu Tekki”

Oigen tekanna i gjutjärn

Oigen grundades 1852 och är en av Japans äldsta (och mest välkända) tillverkare av tekannor i gjutjärn. Varje tekanna kommer från en unik handformad keramisk form som förstörs efter att tekannan har tillverkats. Oigen tekannor är mycket tåliga och har fördelen att de håller teet varmt i många timmar tack vare kvaliteten på det gjutjärn som används.

Oitomi tekanna i gjutjärn

Oitomi grundades 1848 under namnet Hoshodo i det nuvarande distriktet Mizusawa-hada, staden Ôshû, prefekturen Iwate i Japan. Oitomis historia, som började med teceremonin, har gått i arv i över 170 år.

Japansk gjutjärnskittel (Tetsubin), ta reda på mer

Den sanna teupplevelsen.Tetsubin är en japansk gjutjärnskittel som är utformad för att värma vatten och behålla värmen. Insidan är gjord av oglaserat gjutjärn, så att det biotillgängliga järnet kan mjuka upp vattnet när det kokar, vilket säkerställer en fördelaktig tillförsel av järn samtidigt som smaken på teet förbättras.Att använda en japansk gjutjärnskittel för att tillreda te betyder att ”ta sig tid för teet” när man tillreder te med Gong Fu Cha, betyder det att man följer ”teets väg” enligt den japanska Cha No Yu teceremonin. För att ta reda på allt om denna exceptionella vattenkokare, gå in i Tetsubins värld.

Japansk tekanna i gjutjärn (Kyusu tetsubin), ta reda på mer

Termen tekanna i gjutjärn avser den moderna varianten av Tetsubin. För att vara helt neutral (och för att undvika rost) har tekannan i gjutjärn sedan några år emaljerats på insidan. Detta är en Tetsubin Kyusu.Den här processen att emaljera insidan av tekannan i gjutjärn innebär att den förlorar sina vattenkokaregenskaper och de fördelar som följer med dem, men den behåller de exceptionella termiska egenskaperna hos gjutjärn genom att behålla värmen i vattnet under lång tid och gör att flera typer av te kan bryggas utan att smakerna blandas. För att vara helt säkra och följa med dig i dina teprovningar under många år framöver har vi valt att erbjuda dig emaljerade japanska tekannor i gjutjärn tillverkade av de mest prestigefyllda tillverkarna i Japan.