Tekanna i keramik

Visar 1–52 av 675 resultat

Du har kommit till rätt ställe för att hitta din keramiska tekanna, oavsett om du letar efter en tekanna i lera, i porcelaine, i stengods eller i glaserat lergods).

Termen keramisk tekanna betyder terrakotta tekanna eller keramik tekanna. Det finns 4 huvudtyper av keramik. Dessa är naturlig lera (engelska ”clay”), faïence (engelska ”earthenware”), den grès (engelska ”stoneware”) och porcelain (engelska ”porcelain”). Den största skillnaden mellan olika keramiska produkter? Den bränningstemperatur. Upptäck vår detaljerade artikel som hjälper dig att hitta rätt.

Kanna av lera

Termen ”tekanna av lera” avser en tekanna tillverkad av rå lera, mer eller mindre porös, oftast unglaserad. Denna typ av tekanna blir solbränd under infusionernas gång och återställer en del av aromerna från det bryggda teet. Den mest populära leran för denna typ av tekanna är den som produceras i Yixing i Kina. Läs hela vår artikel om välja en tekanna av lera.

Fajans tekanna

Fajans är en lera som bränns vid relativt låga temperaturer, mellan 1000 och 1150 grader. Därefter glaseras den och bränns en andra gång i ugnen för att göra den vattentät.Egenskaperna hos en tekanna av lergods? Den är utan minne, neutral, för att brygga alla teer i samma tekanna. Det är den minst dyra keramiken att tillverka (men också den mest spröda). Den överför värme måttligt och behåller den dåligt, så den är lämplig för ömtåliga tesorter. Idet finns en immense variation av fantastiska tekannor av glaserat lergods i tusen färger.

Tekanna av stengods

Stengods tillverkas av vissa typer av lera&nbsp./strong> och är bränd oftast vid en högre temperatur (>1200°C). Resultatet av denna högtemperaturbränning är ett kvalitetsmaterial som liknar sten. Den färdiga produkten är ogenomtränglig eftersom den förglasas av temperaturen och, till skillnad från lergods, behöver den inte glaseras under en andra bränning. En tekanna av stengods kan naturligtvis glaseras med emalj (av ofta mörkare färg än lergods).Fördelarna med en tekanna i stengods Den är utan minne, neutral, så du kan njuta av alla dina teer i samma tekanna utan att blanda smakerna. Stengods är en keramik mycket motståndskraftig, särskilt mot repor, korrosion och syra. De ofta ganska tjocka väggarna på en tekanna av stengods&.nbsp;överför värme bra och behåller den längre än porslin. Vi älskar deras ofta rustika och naturliga stil.

Kanna i porslin

Porslinet kommer från en raffinerad lera som bränns vid mycket höga temperaturer omkring 1 200 till 1 450 °C. Resultatet blir ett material som är extra hårt, glänsande, ofta vitt och genomskinligt. Porslin är en svårarbetad keramik som tillverkas av lera av utmärkt kvalitet, vilket förklarar varför den ofta är dyrare  än andra keramiska material. Det är det mest motståndskraftiga av alla keramiska material mot termiska och mekaniska stötar, det mest vattentäta och det hårdaste. Men var försiktig, den kan fortfarande gå sönder om du behandlar den illa! Det finns tre typer av porslin: det mjuka porslinet, det hårda porslinet (glänsande utseende). och det ”benporslin” eller benporslin, ett av de bästa i världen. Här är fördelarna med en tekanna i porslin : Tekanna utan minne, den mest neutrala av keramik. En tekanna i porslin är den mest vattentäta och beständiga, mycket lätt att underhålla.Den överför värme måttligt och och håller kvar den dåligt, och är därför mycket lämplig för ömtåliga teer.