Liten antik kinesisk tekanna 110 ml

754.00kr

Denna lilla antika kinesiska tekanna, eller Gaiwan, är gammaldags med sitt traditionella hantverk och sin vintage emalj, som vi älskar.

Liten antik kinesisk tekanna 110 ml
Liten antik kinesisk tekanna 110 ml
Liten antik kinesisk tekanna 110 ml
Liten antik kinesisk tekanna 110 ml
Liten antik kinesisk tekanna 110 ml

Den här lilla antika kinesiska tekannan går under det söta namnet Gaiwan eller Zhong. I själva verket är det en ny tekanna i stengods, men den är inte mindre gammal för sitt traditionella handarbete och sin vintage glasyr som vi älskar.

Material : Terrakotta – Keramik – Glaserat stengods

Origin: China

Innehåll : 110ml (0.11L)

Storlek: 10 x 8,6cm

Diskmaskin, ugn, frys kompatibel

Färg: Grön

Om filter (locket fungerar som filter)

Leverans 2 till 4 veckor

Lär dig hur man använder en gaiwan

Hitta mer

Gaiwan: liten behållare för bryggning av te.

Teapot betyder ”skål med lock” på kinesiska. Används i Kina sedan Ching-dynastin (1644-1912). En gaiwan (uttalas gaiwan) är tillräckligt liten för att greppas med en hand.

Fördelar med en gaiwan

För att brygga teblad upprepade gånger.

Perfekt för flera infusioner, oftast för oolong, grönt, vitt och pu erh-te. Svart te (”rött te” i Kina) är mindre benägna att behålla sin smak under flera infusioner.

Kontrollera infusionen.

När bladen flyter fritt i gaiwan kan du beundra hur de frigör sin smak och bättre bedöma när infusionen ska avbrytas.

Använda din gaiwan

Lägga tebladen i skålen.

Mängden varierar beroende på teets styrka, gaiwanens storlek och din personliga smak. I allmänhet ska du använda mer än i en tekanna och brygga under kortare tid.

Lägg i det heta vattnet

Temperaturen varierar beroende på vilken typ av te det är. Använd locket för att röra om i bladen.

Sätt tillbaka locket på koppen

När infusionen är klar (mellan 10 sekunder och några minuter). Luta locket så att det står lite snett. Det ska finnas en öppning som är tillräckligt stor för att vattnet ska rinna ut, men tillräckligt liten för att bladen inte ska komma ut.

Håll i Gaiwan.

Experimentera för att hitta den metod som känns mest naturlig för dig. Använd tummen och långfingret för att hålla i den utsvängda kanten på skålen. Använd sedan pekfingret, eller indexleden, för att hålla locket stadigt på plats. Du kommer att bränna fingrarna en eller två gånger innan du lyckas, det är helt normalt!

Häll upp teet från gaiwanen i en kopp.

Håll gaiwanen stadigt, luta den mot koppen eller en kanna om du vill servera flera personer med en jämn bryggning. Gör detta med tillförsikt, teet kommer att hällas försiktigt. Skaka gaiwanen några gånger för att se till att all vätska har kommit ut. Om du lämnar kvar något te i den kommer det att fortsätta bryggas och smaka bittert.

När du är klar tillsätter du varmt vatten och brygger bladen igen.

Liten antik kinesisk tekanna 110 ml
Liten antik kinesisk tekanna 110 ml

754.00kr

754.00kr