Den här keramiska tekannan från Frankrike kallas gaiwan och är gjord av den begåvade Elodie från Libre Argile-verkstaden.Det är en liten kinesiskinspirerad tekanna i glaserat stengods som består av en kopp med lock och fat. Den utsvängda formen gör att bladen kan expandera helt, och locket håller dem på plats för utmärkt hällning. Helt enkelt magnifik.
Snabb leverans i Frankrike – 3 till 5 arbetsdagar
Material : Terrakotta – Keramik – Stengods glaserat
Ursprung : Marseille – Frankrike
Innehåll : 130ml (0.13L)
Dimensioner : 9.1 x 8.9cm
Vikt: 262g
Utan filter fungerar locket för att hålla kvar bladen
Färg: Galaxy blue
Konstnär: Free Clay
Tillverkning: Helt handgjord
Lär dig enkelt hur du använder en gaiwan
Gaiwan: litet kärl för tebryggning.
Teapot betyder ”skål med lock” på kinesiska. Används i Kina sedan Ching-dynastin (1644-1912). En gaiwan (uttalas gaiwan) är tillräckligt liten för att greppas med en hand.
Fördelar med en gaiwan
För att brygga teblad upprepade gånger.
Perfekt för flera infusioner, oftast för oolong, grönt, vitt och pu erh-te. Svart te (”rött te” i Kina) är mindre benägna att behålla sin smak under flera infusioner.
Kontrollera infusionen.
När bladen flyter fritt i gaiwan kan du beundra hur de frigör sin smak och bättre bedöma när infusionen ska avbrytas.
Använda din gaiwan
Lägga tebladen i skålen.
Mängden varierar beroende på teets styrka, gaiwanens storlek och din personliga smak. I allmänhet ska du använda mer än i en tekanna och brygga under kortare tid.
Lägg i det heta vattnet
Temperaturen varierar beroende på vilken typ av te det är. Använd locket för att röra om i bladen.
Sätt tillbaka locket på koppen
När infusionen är klar (mellan 10 sekunder och några minuter). Luta locket så att det står lite snett. Det ska finnas en öppning som är tillräckligt stor för att vattnet ska rinna ut och tillräckligt liten för att bladen inte ska komma ut.
Håll i Gaiwan.
Experimentera för att hitta den metod som känns mest naturlig för dig. Använd tummen och långfingret för att hålla i den utsvängda kanten på skålen. Använd sedan pekfingret, eller indexleden, för att hålla locket stadigt på plats. Du kommer att bränna fingrarna en eller två gånger innan du lyckas, det är helt normalt!
Häll upp teet från gaiwanen i en kopp.
Håll gaiwanen stadigt, luta den mot koppen eller en kanna om du vill servera flera personer med en jämn bryggning. Gör detta med tillförsikt, teet kommer att hällas försiktigt. Skaka gaiwanen några gånger för att se till att all vätska har kommit ut. Om du lämnar kvar något te i den kommer det att fortsätta att bryggas och smaka bittert.
När du är klar tillsätter du varmt vatten och brygger bladen igen.
Handgjord tekanna tillverkad i Frankrike
Elodie är en ung och begåvad keramiker som nyligen installerat sig i en delad verkstad i Marseille. Efter att ha fått sin CAP vid Ecole de Céramique de Provence slutförde hon sin utbildning med kända keramiker som Jérôme Roussel och Patrice Valfré.